Gluteeniton suklaakääretorttu

Tässä olisi nyt suklaakääretortun ohje, olkaapa hyvä. Olen tehnyt vastaavaa raitatorttua myös eri väreissä sulattamalla Candy meltsejä kermavaahdon joukkoon. Värivaihtoehtoja on siis tosi paljon. Tosin kyllä tämä väritys silti vie voiton. Tällaisia nopeatekoisia reseptejä pitäisi olla sopivasti takataskussa, sillä välillä kaipaa jotain pientä makeaa, mutta ei jaksa mitään kovin vaivalloista alkaa tekemään. Sitäpaitsi kermavaahto suklaakermavaahdosta puhumattakaan on ihanaa.

Gluteeniton suklaakääretorttu

Ainekset

5 kpl kananmunia

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl mansikkahilloa

7 dl kermaa

Tee näin:

Vatkataan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään taikina pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. Vatkataan 2 dl kermaa vaahdoksi, maustetaan sokerilla. Levitetään jäähtyneelle levylle mansikkahilloa ja kerros kermavaahtoa. Kääritään levy rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan 5 dl kermaa vaahdoksi. Sekoitetaan puoleen kermavaahtoon jäähtynyt suklaa. Laitetaan toiseen pursotuspussiin kermavaahto ja toiseen suklaakermavaahto. Pursotetaan raitoja kääretortun päälle ja koristellaan sopivilla koristeilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5570

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  1. Oi oi… komea kääretorttu! Tässähän iskee ihan hirmuinen makeannälkä 🙂
    Suklaa + mansikka = loistava yhdistelmä 🙂

    • sari kalliomäki on 12.11.2014 at 18:04

    Kiitos Kirsi…juuri katselin niin sileää kakunkuorrutettasi kateellisena 🙂 mansikka ja suklaa on kyllä yksi parhaista yhdistelmistä.

    • Vuokko P on 10.2.2017 at 11:31

    Hei! Ainesten joukosta puuttuu sulatettava suklaa. Miten paljon suosittelet?

    • sari kalliomäki on 10.2.2017 at 12:03

    Olen eri kerroilla laittanut vähän eri määriä ja välillä myös hiukan kaakojauhetta. Laitan usein 200g levyllisen suklaata purkilliseen kermaa. Suklaan pitää vaan hyvin jäähtyä ennenkuin sen lisää kermavaahtoon. Mukavia leipomishetkiä.

Kommentit eivät ole päällä.