Suussasulava pikkusuolainen

Oiva Pari -kisa on jo ennättänyt viimeiseen osakilpailuun saakka. Ihan kaikkiin en kerinnyt ottamaan osaa, mutta tätä ei voinut vastustaa. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut kaipasi kaveria ja tähän kisaan valmistauduttiinkin hartaasti nauttimalla Ukon kanssa useampaa eri G.H. Mumm samppanjalaatua, kuvassa Le Rose. Ja löytyihän sitä sitten jotain gourmet fast foodiakin samppanjalle kaveriksi. Pohjana voitaikinalevy, päällä savukalatahna, jossa avokadoa, rucolaa ja katkarapuja mausteiden kera. Nopeatekoinen, mutta erittäin herkullinen pikkusuolainen kaikkine makuvivahteineen. 

 

Suussasulava pikkusuolainen

Ainekset

500 g voitaikinaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosipulista tuorejuustoa

0,5 kpl sitruunanmehua

2 kpl avokadoa (pieninä kuutioina)

50 g katkarapuja (pakaste)

2 dl rucolaa (silputtuna)

300 g savulohta

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl sitruunapippuria

Tee näin:

Leikataan voitaikinalevyt puoliksi ja paistetaan kypsäksi kahden pellin välissä. Sekoitetaan täytteen ainekset keskenään. Tarkistetaan maku ja levitetään täyte jäähtyneille pohjille ja nautitaan hyvässä seurassa hyvä viinin kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5565

2 kommenttia

2 pingiä

    • Anne P. on 3.11.2014 at 16:54

    Onpa ihana pikkusuolainen! ja en kyllä pistäisi pahitteeksi lasia tai paria kuohuvaa 😉 ihanaa maanantaita!

    • sari kalliomäki on 12.11.2014 at 18:10

    Lasi tai pari kuohuvaa on lähes aina paikallaan ja tekee arjestakin juhlaa 😀

Kommentit eivät ole päällä.