Vaniljainen kurpitsahillo

Jos olet joskus syönyt kaupan kurpitsatuotteita ja tullut siihen tulokseen, ettet pidä kurpitsasta, kannattaa päivittää omia näkemyksiä. Itsetehty kurpitsahillo on nimittäin todellista herkkua. Laitoin reilusti aitoa vaniljarouhetta mukaan ja se maistuikin kurpitsan kanssa hienosti. Tänään ollaan siis tehty urakalla kurpitsajuttuja ja reseptejä niihin tuleekin sitten useampi. Halloween-ihminen en ole laisinkaan, mutta kurpitsa sen sijaan kyllä maistuu. 

Syksy on selvästi tullut, sillä meidän ullakolla asustelee hiirulainen, eikä mikään tavallinen sellainen vaan gourmet yksilö. Sille kun ei tunnu kelpaavan nuo muoviset uudeaikaiset syötit lainkaan. Tänään kartoitin juustovarastoani ja mietin, että olisiko parasta parmesaani, manchego, homejuusto vai ihan perinteinen Oltermanni. Täytyy vissiin koittaa kaikkia ja katsoa mikä vie voiton. Yörapistelu saa luvan loppua.

 

Vaniljainen kurpitsahillo

Ainekset

1 kg kurpitsaa

1,5 dl vettä

1 kpl sitruunanmehua

1 tl aito vaniljarouhetta

500 g hillosokeria

Tee näin:

Kuutioidaan kurpitsa ja laitetaan kattilaan, mitataan mukaan vesi sekä yhden sitruunan mehu. Lisätään joukkoon vaniljarouhetta. Vaniljarouheen voi myös korvata kahdella vaniljatangolla. Keitetään seosta hiljalleen puolisen tuntia, kunnes kurpitsat ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja kuumennetaan uudelleen kiehumispisteeseen. Lisätään hillosokeri ja keitetään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Säilötään valmis hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5560

7 kommenttia

7 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Tiina Garvey on 22.10.2014 at 16:22

  Voin jo kuvitella siveleväni tätä hilloa viikonloppuaamiaisella croisantin päälle! Todella herkullisen näköistä!

  • Anne P. on 23.10.2014 at 07:33

  Kerro Sari sitten mikä juusto kelpasi hiirelle? 😉

  Itse lukeudun näihin ”en ole kurpitsaihminen”-tapauksiin, mutta kiitos kun muistutit että käsityksiä pitää päivittää ja rohkeasti maistella, mieluiten muiden, itsetekemiä kurpitsaherkkuja jospa se mieli vaikka muuttuisi..

  • Maku_Emilia on 23.10.2014 at 08:05

  Monen tuntemani kurpitsankarttelu kantautuu kouluaikojen kurpitsapikkelsistä. Tällainen hillo olisi varmasti parasta lääkettä!

  • Vierailija on 28.10.2014 at 05:07

  Hei!
  Herkulliselta näyttää! 🙂
  Ohjeessa lukee 1 kpl sitruunanmehua – tarkoitatko yhden sitruunan mehua? Ja onko sinulla tietoa, kauanko hillo säilyy esim. jääkaapissa?

  • Vierailija on 28.10.2014 at 18:58

  Tuota haluaisin maistaa jo bäri houkuttelee.

 1. Huh ja onnea. Itse olen ihan pihalla aina, kun joku kyselee, että kuinka kauan jokin asia säilyy esim. jääkaapissa. Ei hajuakaan. Älkää kyselkö ainakaan, jos tulette käymään
  Polkkapossuun
  🙂 Niin ja hieno hilloidea!

  • sari kalliomäki on 6.11.2014 at 14:52

  Kyllä 1 sitruunanmehu tarkoittaa yhden sitruunan mehua 🙂 ja ihan varmaksi en osaa sanoa kuinka kauan säilyy, mutta koska on hillosokerit mukana sanoisin että koko talven. Minulla ainakin kaikki hillosokerihillot säilyvät kyllä tosi hyvin, mikäli niitä muuten riittää :).

Kommentit eivät ole päällä.