Mausteiset harissakebabit

Kotitila.fi lähetti kilpailuun osallistujille testattavaksi Hereford härän jauhelihaa, joka on todellinen herkku. Siitä on meillä aikaisemminkin tehty yhtä ja toista, mutta nyt kaivattiin jotain erilaista makua. Niinpä marinoin jauhelihan harissalla, jonka ohje on edellisessä postauksessa. Ihana tulinen, mausteinen maku. Melkeinpä makumatka Marokkoon tai Tunisiaan, jossa sitä paljon käytetään. Lisäksi tämä on helppo toteuttaa ihan joka keittiössä. Sekoitetaan jauhelihataikina, annetaan marinoitua pari tuntia, muotoillaan kebabeiksi ja paistetaan. Tarjoillaan raikkaan minttuisen kastikkeen kera. Mikäli kaipaa vielä enemmän potkua, voi kastaa kebabit ensin harissaan ja vasta sitten kastikkeeseen.

 

Mausteiset harissakebabit

Ainekset

1 kg hereford härän jauhelihaa

3 rkl sitruunanmehua

1 dl harissaa

2 rkl maissitärkkelystä

1 rkl valkosipulijauhetta

2 kpl sipulia

2 tl suolaa

0,25 dl tuoretta minttua (lihapulliin)

4 dl turkkilaista jogurttia

3 rkl sitruunanmehua

0,25 dl tuoretta minttua (kastikkeeseen)

Tee näin:

Valmistetaan harissa edellisen postauksen ohjeen mukaan tai käytetään kaupasta valmiiksi ostettua harissaa. Silputaan sipuli ja minttu. Sekoitetaan huoneenlämpöisen jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset, annetaan jauhelihan marinoitua jääkaapissa parin tunnin ajan. Muotoillaan jauhelihakebabeita. Paistetaan kebabit 200 asteessa kypsiksi. Valmistetaan sillä välin kastike. Sekoitetaan turkkilaisen jogurtin joukkoon sitruunanmehu ja minttu. Jos kaipaa hiukan vielä tulisempaa makua, voi kebabit kastaa ensin harissaan ja sen jälkeen kastikkeeseen.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5558

8 kommenttia

8 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Vierailija on 19.10.2014 at 18:34

    Varmasti herkullista ja taitaa olla luomua. Ihana vaaka kuvassa.

    • sari kalliomäki on 19.10.2014 at 18:38

    Luomua on :).

    • Minna_A on 19.10.2014 at 19:26

    Ihana kuva ja vaaka. Reseptikin kuulosti herkulliselta.

    • Maku_Satu on 20.10.2014 at 06:44

    Sari, luet selvästi ajatuksiani! Olen jo monta päivää haaveillut itse tehdystä kebabista, ja tässä se ohje sitten on. Näyttää aivan ihanalta, näitä pitää tehdä!

    • Tiina Garvey on 20.10.2014 at 16:52

    Suunnittelen jo nyt mielessäni näiden ihanien kebabien piilottamista pitaleivän sisään, mukaan kastiketta ja rapeaa vihreää. Todella hyvänkuuloinen resepti!

    • sari kalliomäki on 20.10.2014 at 17:49

    Kiitos Satu, suosittelen :). Tiina, jalostusmahdollisuudet ovat rajattomat ja pitaleipäversio kuulostaa herkulliselta :).

    • Pipsa A on 21.10.2014 at 20:33

    Ihanan näköistä ruokaa näin alkavaan talveen. Mausteinen ja tuhti ruoka sopii kyllä erinomaisesti näihin viimoihin, hrr!

    • sari kalliomäki on 22.10.2014 at 15:35

    Jep, meilläkin on jo hiukan pakkasta. Kunnei nyt ihan vielä tulisi lunta.

Kommentit eivät ole päällä.