Harissa

Harissa on tulinen punainen tahna, joka on hyvin suosittu tunisialaisessa, marokkolaisessa ja algerialaisessa keittiössä. Tahnan tekemiseen tarvitaan kasa kuivattuja chilejä ja muita mausteita, loppu käykin sitten helposti. Tahnan voi tehdä myös tuoreesta chilistä, mutta silloin niitä tarvitaan enemmän. Tahna säilyy hyvin kolmisen viikkoa jääkaapissa, kun sen peittää oliiviöljyllä, öljyä kannattaa lisäillä aina käytön jälkeen. Tahna on ihana lisä pastoihin, keittoihin ja moniin muihin ruokiin. Niistä lisää myöhemmin. 

 

Harissa

Ainekset

16 kpl kuivattua chiliä (paria eri lajiketta)

0,5 tl kuminansiemeniä

0,25 tl juustokuminansiemeniä

0,25 tl korianterinsiemeniä

1 tl kuivattua minttua

3 rkl oliiviöljyä

1,5 tl suolaa

5 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl sitruunanmehua

Tee näin:

Laitetaan chilit kattilaan ja kaadetaan päälle kiehuvaa vettä, annetaan pehmetä noin kaksikymmentä minuuttia. Paahdetaan siemenet pannulla muutaman minuutin ajan, jauhetaan siemenet mintun kanssa jauheeksi. Kuivataan chilit ja laitetaan ne tehosekoittimeen siemenjauheen, oliiviöljyn, suolan, valkosipulin ja sitruunamehun kanssa. Sekoitetaan noin pari minuuttia, kunnes seos on pehmeää. Säilötään lasiastiaan ja kaadetaan hiukan oliiviöljyä päälle. Lisätään aina oliiviöljyä käytön jälkeen. Säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5557

2 kommenttia

2 pingiä

    • Minna_A on 19.10.2014 at 19:29

    Harissaa käytän usein, mutten kyllä koskaan ole tehnyt sitä itse. Tämä menee testaukseen.

    • Zorro on 23.12.2017 at 11:54

    Mikä teitä ruokatoimittaja vaivaa? Yksi kappale (?) sitruunamehua.

Kommentit eivät ole päällä.