Punajuurinen mozzarellasalaatti

Salaattien tekeminen on varsin mukavaa, eikä sen aina tarvitse olla kovin monimutkaista. Tässäkin salaatissa muutamalla herkullisella aineksella saa jo paljon aikaiseksi ja lopputulos on kaunis. Olen jo pitkään suosinut salaatteja, joissa itsessään on paljon erilaisia makuvivahteita, eikä sitä salaatinkastiketta tarvitse lisätä lainkaan. Toki tähänkin voi lisätä vaikkapa appelsiinilla maustettua oliiviöljyä hiukan, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Mitä enemmän välttelee kovin sokerisia tuotteita sitä paremmilta salaatit ja vihannekset maistuvat. 

Punajuurinen mozzarellasalaatti

Ainekset

6 kpl punajuuria

1 kpl punasipulia

2 kpl Buffalamozzarellaa

150 g punaisia linssejä (tarjoiluvalmiita)

1 dl ruohosipulia

0,25 dl persilijaa

Tee näin:

Keitetään punajuuret kypsiksi. Lohkotaan punajuuret, pilkotaan punasipulit, silputaan ruohosipuli ja persilija. Huuhdotaan linssit ja revitään mozzarella. Sekoitetaan salaatin ainekset keskenään. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5556

7 kommenttia

7 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Anne P. on 17.10.2014 at 07:18

    Punajuuri ja juusto ovat hieno yhdistelmä 🙂 onpa muuten kaunis lautanen, mistä olet moisen aarteen löytänyt?

    • Minna_A on 17.10.2014 at 17:59

    Herkullinen salaatti, punajuuret ovat ihan parasta herkkua näin syksyisin. Ihana lautanen, tuon tyylistä olen juuri etsiskellyt.

    • sari kalliomäki on 18.10.2014 at 13:26

    Lautanen on vanha kirpputorilöytö, ei ole Arabiaa, mutta muuten mieluinen mallin ja sinivalkoisen värityksen takia.

    • Vierailija on 19.10.2014 at 03:29

    Hienosti esillä. Nyt on punajuuren aikaa.

    • Tiina Garvey on 19.10.2014 at 15:47

    Aivan ihana salaatti tähän syksyn ja talven taitteeseen. En ole testannut mozzarellaa ja punajuurta yhdessä – nyt täytyypi kokeilla! Todella nätti annos ja kuva!

    • Pipsa A on 21.10.2014 at 20:35

    Tätä ihastelin jo instassa, ja tuo punajuuren, linssien ja mozzarellan yhdistelmä houkuttelee! Kuten yllä jo todettiin, nyt on paras aika napsia punajuurta, nam!

    • sari kalliomäki on 22.10.2014 at 15:37

    Tiina, punajuuri ja mozzarella on ihana yhdistelmä. Pipsa, värit ovat kyllä houkuttelevat ja toki makukin :).

Kommentit eivät ole päällä.