Punajuuriset herkkupalat

Punajuuret ovat mitä parhainta syksyruokaa. Yleensä keittelen niitä kerralla isomman määrän, sillä keittäminen on se ikävin homma. Eilen tein tällaisia suolaisia punajuurisia herkkupaloja, joissa on käytetty ihan kaupan voitaikinaa. Aina kaikkea ei ole pakko kiireen keskellä väsätä itse ja valmis voitaikina on hyvä vaihtoehto. Taikinasta saa mukavan ohuen ja rapsakan, kun kypsentää sen kahden pellin välissä. Melkein valmiiden pohjien päälle paljon punasipulia, homejuustomuruja ja tuoretta timjamia punajuurien kaveriksi makua antamaan. Oli herkullista ja tehdään toistekin.

 

Punajuuriset herkkupalat

Ainekset

250 g voitaikinaa

3 kpl punasipulia

0,5 dl tuoretta timjamia (silputtuna)

5-6 kpl punajuuria

70 g homejuustomurua

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustaapippuria

50 g hasselpähkinöitä

Tee näin:

Keitetään punajuuret kypsiksi. Sulatetaan valmiit voitaikinapalat ohjeen mukaan ja kaulitaan ohuemmiksi. Leikataan palat viiteen osaan. Paistetaan paloja parikymmentä minuuttia uunipellillä niin, että toinen pelti on päällä, jolloin palat säilyvät litteinä. Sillä välin silputaan sipulit ja paistetaan ne runsaassa voissa hyvin pehmeiksi, lisätään hiukan suolaa ja mustaapippuria. Laitetaan lähes valmiille voitaikinapaloille sipulisilppu, siivutetut kypsät punajuuret, timjamisilppu ja homejuustorouhe. Rouhitaan päälle hiukan mustaapippuria. Paistetaan paloja vielä niin kauan, että ne lämpiävät kunnolla. Mikäli käytetään pähkinöitä, laitetaan ne palojen päälle vasta ihan paistamisen loppuvaiheessa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5551

6 kommenttia

6 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Vierailija on 6.10.2014 at 18:32

  Herkullisen näköisia 🙂

  • Maku_Satu on 6.10.2014 at 18:34

  Nam, näyttävät ihanilta! Ja tuo kahden pellin kikka oli mulle ihan uutta. Kannattaako voitaikinapalojen päällä olla toinen leivinpaperi suojana?

  • sari kalliomäki on 6.10.2014 at 18:38

  Kiitos :). Satu, kannattaa laittaa päälle toinen leivinpaperi ja sitten pelti. Teen usein erilaisia ”paloja” sekä voitaikinasta että lehtitaikinasta ja paistan ainakin osan aikaa pellin välissä, niin ei tule niin mahdottoman paksuja. Sopivat joihinkin juttuihin tällä tavoin paremmin :).

  • annamaria on 7.10.2014 at 05:03

  Todella ihanan näköisiä! Minustakin punajuurten keittäminen on tylsää ja hidasta hommaa, pitäisi varmassti vain tehdä niin kuin sinä ja keittää enemmän kerralla. 🙂

  • Tiina Garvey on 7.10.2014 at 14:48

  Hyvä kikka! Illanistujaisissa nämä häviäisivät nopsasti!

  • Susanna V on 10.10.2014 at 20:05

  Kokeiltu on ja kyllä oli hyviä. Teen varmasti toistekin.

Kommentit eivät ole päällä.