Omenainen vispipuuro

Nyt nostetaan jalat seinälle, varsin vaiherikas viikko takana ja pieni paussi paikallaan. Onneksi täällä oli miesväki pistänyt töpinäksi ja kotiin tullessa oli paikat jo viikonloppukunnossa. Ostoslapun teko pitää vielä hoitaa ja sitten en värähdä mihinkään suuntaan tämän ehtoon aikana. Omenia on tullut laitettua viime viikkojen aikana yhteen jos toiseenkin ruokaan. Tässä ihan perinteinen vispipuuro omenalla höystettynä. Kiva syksyinen maku ja hienomman version tästä saa vatkaamalla kyytipojaksi hiukan kermavaahtoa, johon voi ripotella vähän kanelia sekaan. 

Omenainen vispipuuro

Ainekset

1 l vettä

3 dl puolukoita

6 kpl omenaa (raasteena)

1,5 dl mannasuurimoita

1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

Tee näin:

Kiehautetaan litra vettä ja lisätään puolukat. Annetaan kiehua kymmenisen minuuttia, siivilöidään kuoret pois. Lisätään mehuun omenaraaste ja mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vatkaten. Keitetään puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia. Maustetaan sokerilla ja suolalla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5549

5 kommenttia

5 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Pipsa A on 4.10.2014 at 15:52

    Herkullisen näköistä! Upeaa kuvausjälkeä muuten 🙂

    • LeenaW on 30.11.2014 at 16:47

    Niin kumpaa käytetään, vettä vai maitoa? Ilman muuta olettaisin, että vettä, mutta kun tuolla ainesosaluettelossa kumminkin lukee maitoa…

    • sari kalliomäki on 30.11.2014 at 19:58

    LeenaW kiitos viestistä, tietenkin vettä kuten ohjeessa lukee, mistähän tuo maito on mahtanutkaan listaan putkahtaa :). Korjaan heti, kiitos vielä.

    • markku holmala on 23.12.2014 at 10:23

    mahtavaa 🙂

    • sari kalliomäki on 23.12.2014 at 20:01

    🙂

Kommentit eivät ole päällä.