Puutarhurin makkarakeitto

Meillä tehdään valtavat määrät ihan perusruokaa. Vaikka lasagnea, makaronilaatikkoa tai perunalaatikkoa tekee kerralla kaksi vuoallista, ei siitä juuri seuraavaksi päiväksi jää mitään. Kerralla menee helposti 800g jauhelihaa tykötarpeineen, sillä kolme kasvavassa iässä olevaa poikaa syö ihan pohjattomasti. Keittoja teen yleensä kymmenen litran kattilaan ja silloin on toivoa, että sitä vielä seuraavanakin päivänä on hiukan jäljellä. Välillä silti tuntuu siltä, että olisi kiva keksiä jotain pieniä variaatiota samoihin ruokiin. Tällä kertaa lisäsinkin makkarakeittoon kesäkurpitsaa, yrttimaustettua tomaattimurskaa, Musta Pekka -juustoa ja paljon tuoretta timjamia. Teki kyllä kauppansa. Hienointa on kuitenkin se, että koskaan kukaan ei kitise ruokapöydässä, kaikki syödään mitä tarjotaan ja isommat pojat tekevät jo kiitettävästi itsekin ruokaa. 

Puutarhurin makkarakeitto

Ainekset

2,5 l vettä

12 kpl perunaa

5 kpl porkkanaa

0,5 kpl lanttua

2 kpl kesäkurpitsaa

2 kpl sipulia

200 g pekonia

8 kpl grillimakkaraa

2 kpl lihalientä

310 g yrttimaustettua tomaattimurskaa

0,5 kpl Musta Pekka -juustoa

0,5 dl tuoretta timjamia

Tee näin:

Kuoritaan ja pilkotaan perunat, porkkanat ja lanttu. Silputaan sipuli pieneksi. Kuutioidaan kesäkurpitsa. Pilkotaan pekoni ja makkarat pieneksi. Laitetaan vesi kattilaan kiehumaan ja lisätään perunat, porkkanat ja lanttu. Lisätään tomaattimurska ja lihaliemikuutiot. Paistetaan pannulla voissa sipulit, makkara sekä pekonipalat. Lisätään keittoon. Lisätään keittämisen loppuvaiheessa kesäkurpitsanpalat sekä Musta Pekka -juusto. Viimeiseksi lisätään tuore timjami. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5546

9 kommenttia

9 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Vierailija on 27.9.2014 at 11:56

  Tuo kesäkurpitsa idea on hieno. Kokeillaan.

  • Vierailija on 27.9.2014 at 12:38

  Kesäkurpitsa sopii yllättävän moneen ruokaan, välillä paistan kuutiot voissa ennen soppaan heittämistä, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä.

  • Tiina Garvey on 27.9.2014 at 13:54

  Sari, todellinen arkiruokaklasikko. Ja miten kaunis kuva!

  • sari kalliomäki on 28.9.2014 at 06:53

  Koskahan opin tämän, että kommentoisin aina omalla nimellä enkä vierailijana 😉 . Tiina, tästä ei arkiruoka paljon klassikommaksi voi muuttua :).

  • Minna_A on 28.9.2014 at 15:41

  Meilläkin usein mennään arkisin niillä samoilla ruoailla, joista vaan lennossa tehdään eri versioita. Makkarakeittosi kuulostaa todella hyvältä.

 1. Hyvä idea tuo kesäkurpitsa, testaan! Ja muutenkin koko ohje tuntuu erittäin maukkaalta eli siis meillä syödään seuraavaksi makkarakeittoa ala Sarppu 😉

  • sari kalliomäki on 28.9.2014 at 17:11

  Minna, hiukan sillä tyylillä usein mitä kaapista löytyy :), Kirsi, nyt tuli ihan kokkiolo 😀

 2. Ompa ihana kuva!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  • sari kalliomäki on 29.9.2014 at 03:44

  Kiitos Heidi :).

Kommentit eivät ole päällä.