Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

 

Mikäs sen mukavampaa iltojen viiletessä ja tuulen tuivertaessa kuin availla viinipullo ja tehdä jotain maukasta ruokaa. Tällä kertaa tavoitteena oli gourmet fast food, joka on maailmalla nouseva trendilaji. Tarkoituksena on tehdä hieman parempi pikaruoka yhdistämällä laadukkaat raaka-aineet rentoon ja silti tyylikkääseen toteutukseen. Siinäpä sitten onkin haastetta.

Menossa on OivaPari-kilpailu, jossa huippukokki Alex Nurmi valitsee jokaisesta kolmesta osakilpailusta neljä voittajaa, jotka sitten kisaavat facebook-äänestyksessä. Pakkohan tähän oli mukaan lähteä ja jotain kehitellä varsinkin kun parin tarvitsi Campo Viejo Reserva 2008. Pehmeä, pirteän hedelmäinen, mausteinen ja mustavadelmainen hieno syksyn viini. Kaveriksi sitten ajattelin jotain vahvoja makuja ja tein kanafileille rapean kuorrutteen, jossa on suolapähkinöitä ja parmesaania. Kuorrute on gluteeniton. Rapeutta pehmentämään sopii hyvin mustavadelmainen mascarpone. Aikas herkullinen yhdistelmä kera Campo Viejon. 

Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

Ainekset

Kuorrute:

4 kpl kananfilettä

4 rkl suolapähkinöitä

3 rkl maissijauhoja

1 tl sipulijauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl tuoretta timjamia (hienoksi hienonnettuna)

1 dl parmesaanijuustoa

0,5 dl piimää

1 kpl kananmunan valkuaista

0,25 tl mustapippuria

0,5 tl suolaa

Dippi:

200 g mascarponejuustoa

2 rkl karhunvadelmahilloa

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaahterasiirappia

Tee näin:

Hienonnetaan sauvasekoittimella pähkinät jauheeksi. Lisätään joukkoon maissijauhot, sipulijauhe, leivinjauhe, hienonnettu timjami ja parmesaaniraaste. Levitetään seos lautaselle. Laitetaan toiselle lautaselle kananmunan valkuainen sekä piimä, sekoitetaan. Kastetaan fileiden molemmat puolet kananmunassa, ripotellaan päälle mustapippuria sekä suolaa. Painellaan fileen molemmat puolet pähkinäjuustoseokseen ja paistetaan leivitetyt fileet molemmin puolin pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa kolmisen minuuttia niin että pinta ruskistuu ja tulee rapeaksi. Paistetaan kypsäksi uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Valmistetaan dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoillaan hyvän salaatin kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5544

8 kommenttia

8 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Vierailija on 24.9.2014 at 05:58

    Upeasti esillä. Perusruokaa vähän uudella tavalla. Pitää kokeilla.

    • Vierailija on 24.9.2014 at 06:02

    Hieno blogi.

    • Anne P. on 24.9.2014 at 06:48

    Hei onnea kisaan! meillä syödään aika harvoin kanaa, mutta kun syödään tykkään tehdä juuri tällaisella rapealla kuorrutteella. Nam.

    • sari kalliomäki on 24.9.2014 at 16:20

    Kiitos kaunis kommenteista 🙂 usein se perusruoka pienellä uudella vivahteella on sitä parasta. Anne P. meillä taas syödään paljon kanaa ja variaatioita on paljon, mutta kyllä tämä rapea versio on yksi parhaista ja koska itse en voi pähkinöitä syödä, teen tätä usein pinjansiemenistä. On myös hyvää.

    • Vierailija on 25.9.2014 at 14:27

    Hyvä arkiruokareseptinä.

    • sari kalliomäki on 25.9.2014 at 14:51

    Arkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa :).

    • Pipsa A on 26.9.2014 at 13:40

    Ah, voin vaan kuvitella tämän makukimaran kielelläni! Miksi en kokeilisi, en keksi yhtään järkevää syytä 🙂 Mahtava makukombo varmasti!

    • sari kalliomäki on 26.9.2014 at 14:02

    Pipsa, ei muutakun kokeilemaan 😀

Kommentit eivät ole päällä.