Lakritsinen juustokakku

Juustokakut ovat kyllä minun lemppareita ja niitä tulee tehtyä tosi usein. Yksi syy on tietysti se, että niistä saa niin helposti tehtyä gluteenittomia. Lisäksi makua on äärimmäisen helppo vaihdella ja vähällä vaivalla saa kaunista. Tämä juustokakku meni bloggarikavereiden maisteltavaksi. Kukaan ei ollut ennen lakritsaista versiota syönyt ja pisteitä ropisi aikas lailla. Lieneekö ollut vieraskoreutta.

Tästä reseptistä tuli joka tapauksessa oma suosikkini. Ja kyllä, olen lakritsin ystävä, vaan en voi lakritsia syödä, joten tämä on ihana korvaava tuote. Tummaa väriä voi piristää monella tavalla. Tässä kakussa on ihan kermavaahtoa ja lakritsikarkkeja, mutta aikas kivan ja ihan erityylisen saisi englannin lakritsillakin. Voisin kuvitella, että sellaisen kakun menekki olisi taattu vaikkapa esikon synttärijuhlissa.

Lakritsinen juustokakku

Ainekset

Pohja:

180 g Dominokeksejä

80 g voita

Täyte:

400 g Brunberg lakritsitoffeepaloja (2 pussillista)

4,75 dl vispikermaa

200 g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

7 kpl liivatelehtiä

0,5 dl vettä

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja lisätään sulatettu voi. Painellaan seos irtokakkuvuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatteet kylmään veteen. Sekoitetaan toffeet ja kerma (0,75 dl) kattilassa. Sulatetaan miedolla lämmöllä ja jäähdytetään hyvin. Vatkataan erikseen vaniljakastike sekä kerma (4 dl) vaahdoksi. Sekoitetaan lakritsiseoksen joukkoon tuorejuusto, vatkattu vaniljakastike ja kermavaahto. Sulatetaan liivatteet pieneen vesitilkkaan, jäähdytetään hiukan ja lisätään ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja lakritsipalloilla. Iloisemman kakun saa, jos koristelee lakritsipaloilla. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5537

15 comments

15 pings

Skip to comment form

    • Vierailija on 11.9.2014 at 10:17

    Minkäs verran tuota vispikermaa tulee, entä paljonko siitä sekoitetaan toffeeseen kattilassa ja paljonko vatkataan vaahdoksi?

    • sari kalliomäki on 11.9.2014 at 10:30

    Ohjelma ei suostunut korjaamaan reseptiä, joten teen uudelleen illalla. Mutta siis 4 dl tulee tuohon täytteeseen vispikermaa ja 3/4 dl tulee sekoitettavaksi sen toffeen kanssa. Yritän pikimmiten saada reseptin korjatuksi :).

    • Ihmettelijä on 11.9.2014 at 10:34

    Myös minä jäin ihmettelemään! Puuttuu kerman määrä, ja sitä pitäisi vielä käyttää kahteen eri otteeseen. Saisiko reseptiin tarkennuksen?

    • Satu Koivisto on 11.9.2014 at 10:40

    Hei! Virhe ei ole Sarin ohjeessa, vaan uuden saitin julkaisu on ikävä kyllä kadottanut ohjeista murtoluvut. Ongelma on todella harmillinen mutta tiedossa ja digitiimimme etsii syytä kuumeisesti. t. Satu/Maku

    • sari kalliomäki on 11.9.2014 at 10:49

    Ohjelmassa on pientä häikkää, kuten tuossa aikaisemmin kirjoittelin 4 dl kermaa täytteeseen ja 0,75 dl kermaa toffeepalojen kanssa kattilaan. Korjaan koko reseptin tämän päivän aikana.

    • Ihmettelijä on 11.9.2014 at 10:56

    Kiitos korjauksista! Tuo Sarin vastaus (13:30) ei näkynyt sivulla vielä silloin, kun omaa kommenttiani kirjoitin.

    • sari kalliomäki on 11.9.2014 at 10:57

    🙂

    • Satu Koivisto on 11.9.2014 at 12:06

    Nyt murtoluvut näkyvät taas 🙂

    • Antti Lumiainen on 11.9.2014 at 13:06

    Tällaiselle kakkuhullussa suvussa kasvaneelle tämä näyttää ihan taivaalliselta. Pitääpä serkulle näyttää tämä myös, niin siellä varmaan on tekeille samanlainen alta aikayksikön. 🙂

    • Minna_A on 12.9.2014 at 18:10

    Ihana kakku! Todella kiva idea, pakko kokeilla näitä makuja itsekkin.

    • sari kalliomäki on 12.9.2014 at 18:26

    Minna, varo vaan tähän jää sitten lakritsinystävä armottomasti koukkuun :).

    • Anne P. on 12.9.2014 at 18:47

    Miten en ole koskaan maistanut lakritsista juustokakkua? elämästäni puuttuu kyllä nyt yksi makuelämys!

    • sari kalliomäki on 12.9.2014 at 19:00

    Anne, ei taida olla kuitenkaan kovin yleinen versio ja itsekin olin ensin ennakkoluuloinen tuon värin suhteen, mutta hyvähän siitä sitten lopulta tuli :).

    • Vierailija on 1.10.2014 at 17:11

    Aivan ihana kakku. Maku mitä parhain nammmm

    • TuulaR on 2.10.2014 at 09:54

    Hei,

    Kirjoitit alkuun, että olet tehnyt gluteenittomana juustokakkuja, mitä keksejä olet käyttänyt? Jotkut niistä ovat kamalan makuisia.. Ainoastaan ruskea pipari olen todennut hyväksi..

Comments have been disabled.