Eksoottinen karviaishillo

Jep, jep, tunnustan. Meillä on kohta puolikas lisäjääkaappi täynnä rouvan hillokokoelmia. Syksy saa esiin supermarttapuolen ja kaikkea mahdollista pitää säilöä, ettei vaan näännytä nälkään. Kävin mummulassa poimimassa punaisia karviaismarjoja ja koska ne ovat yksinään aika tujun makuisia, päätin lisätä jotain makua pehmentämään. Niinpä pistin sekaan hiukan banaania sekä päärynää ja mausta tulikin aika eksoottinen. Vaihtelu virkistää. 

Eksoottinen karviaishillo

Ainekset

2 l karviaisia

2 kpl banaania

3 kpl päärynää

0,5 kg hillosokeria

1 dl vettä

Tee näin:

Laitetaan karviaiset, lohkotut päärynät ja banaanit kattilaan veden kanssa. Kun kattilasta nousee höyryä, lisätään hillosokeri. Keitellään hilloa kymmenisen minuuttia. Kuoritaan hillon päältä vaahto pois ja purkitetaan valmis hillo pestyihin kuumiin lasipurkkeihin. Hillon voi myös pakastaa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5534

2 kommenttia

2 pingiä

    • Vierailija on 14.9.2014 at 13:13

    Hyvää hilloa. Kiitos reseptistä

    • sari kalliomäki on 14.9.2014 at 16:18

    Olipas kiva, että tätä on jo kokeiltu :).

Kommentit eivät ole päällä.