Sinappiset krakovanmakkaravartaat

Sataa, ei sada, sataa, ei sada, sataa, ei sada. Ja kylmä, kesäkuu muka. Jos kelit tästä lämpenevät grillaan yötä päivää bikinit päällä. Meillä on ihan tavallinen hiiligrilli, kaasuversiota en ole huolinut, vaikka Ukko joka kesä ehdottelee. Ehkä pitäisi suostua, muttakun maku ei ole sama. Nyt on kuitenkin mielessä sellainen BBQ-smoker, joka hommataan takuulla ensi kesäksi. Hiukan vielä parempaa makua ja mehevyyttä. Grilliin on kiva tuupata erilaisia vartaita ja vihannekset menee siinä miesväellekin ihan vahingossa. Tässä versiossa on reilusti paprikaa ja krakovanmakkaraa, maustetaan sinappikastikkeella, kyytipojaksi joku hyvä olut ja siinäpä se.

Sinappiset krakovanmakkaravartaat

Ainekset

5 kpl paprikaa (erivärisiä)

400 g krakovanmakkaraa

Sinappikastike:

1 dl omenamehua

1 dl oliiviöljyä

1 tl dijoninsinappia (maun mukaan)

1 tl sokeria

1/4 tl mustapippuria

Tee näin:

Suikaloidaan krakovanmakkara ja paprikat. Kasataan vartaat laittamalla peräkkäin erivärisiä paprikoita ja makkaraa kasteltuihin varrastikkuihin. Valmistetaan sinappikastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Levitetään kastiketta vartaille ennen grillausta ja grillauksen aikana. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5529