Mausteinen raparperikiisseli

Lapsuuden yksi parhaita ruokamuistoja on takuulla raparperikiisseli ruisleipämurujen kera. Pakkohan sitä sitten on muutama kerta kesässä tehdä. Laitan mausteeksi vähän inkivääriä sekä kanelia ja sopivasti muscovadosokeria. Raparperikiisselin tarjoilen yleensä kermavaahdon kanssa tosin vaniljajäätelökin on oiva pari raparperille. Kermavaahdonkin voi halutessaan maustaa vaikkapa marengin muruilla tai kinuskikastikkeella, molemmat sopivat hyvin kirpakan raparperin kaveriksi. Ensi kesänä pitää ehdottomasti laajentaa raparperikasvustoja. Ihan kade olen sellaisille monen neliön raparperikasvustoille, joista riittää pakkaseen saakka.

Mausteinen raparperikiisseli

Ainekset

1 l vettä

6 dl raparperinpaloja

1 dl sokeria

0,5 dl muscovadosokeria

7 rkl perunajauhoja

1,5 dl vettä

2 rkl limettimehua

1 tl inkivääriraastetta

1 tl kanelia

2 dl kuohukermaa

Tee näin:

Keitetään raparperinpaloja inkiväärillä ja kanelilla maustetussa vedessä kunnes ne hajoavat. Lisätään joukkoon sokerit. Sekoitetaan perunajauhot puolentoista desilitraan vettä sekä limettimehuun. Lisätään seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen ja maustetaan. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5522

1 comment

1 ping

    • Donja on 23.6.2018 at 19:32

    Kiehautetaan koko ajan sekoittaen ja maustetaan. Mitä tuo tarkoittaa, kun kaikki mausteet on jo lisätty raparperin keitinveteen??

Comments have been disabled.