Rapsakkaa veriappelsiinikanaa

Juuri tänään olen sitä mieltä, että vettä on tullut viime aikoina aivan riittävästi ja ne lupaavat muutamat aurinkoiset kevätpäivät, jotka jäivät johonkin takaraivoon kummittelemaan, saisivat putkahtaa taas esiin. Koska aurinkoa ei näy, tein veriappelsiinikanaa, että olisi edes jotain keltaista ja piristävää.

Nopeasti sekoitettu mausteseos pintaan ja pieni paistohetki pannulla niin että pinta tulee rapsakaksi, sitten uuniin kypsymään. Samalla pannulla tehdään kypsennyksen jälkeen mainio ja äärimmäisen helppo kastike silputusta, paistetusta sipulista, veriappelsiinin mehusta ja hunajasta. Mausteeksi laitetaan vielä tuhdisti tuoretta timjamia, jota huvittavaa kylläkin saa edelleen ulkoa omasta yrttimaasta. Siellä on tarjolla timjamia, salviaa, sekä koko ajan uutta puskevaa oreganoa. On tämä tosiaan kummallinen talvi. Veriappelsiinikanan kanssa sopii mutten hyvin jasmiiniriisi, joka tuo tähän vielä sopivan itämaisen vivahduksen.

Veriappelsiinikanat

Ainekset

4 kpl maustamattomia kanankoipia

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl mustaapippuria

2 rkl oliiviöljyä

1 veriappelsiini siivuina

muutamia oksia tuoretta timjamia

Kastike:

1 sipuli

2 dl veriappelsiinin mehua

2 dl vettä

1 rkl kanafondia

2 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta timjamia

1/4 tl mustaapippuria

Sekoita mausteseos ja hiero kanojen pinnalle, paista kanankoipia voissa pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintan hiukan väriä ja laita päälle siivu veriappelsiinia sekä timjamia. Siirrä pannu uuniin 190 asteeseen ja anna kanojen kypsyä reilu parikymmentä minuuttia. Laita pannu takaisin liedelle, ota kanat sivuun ja peitä foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä. Lisää pannulle rasvan sekaan silputtu sipuli. Jos rasvaa ei ole kovin paljoa, lisää oliiviöljyä tai voita. Kun sipuli on kauniisti ruskistunut lisää veriappelsiinin mehu, hunaja, vesi, kanafondi sekä mustapippuri ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen hiukan kokoon. Lisää lopuksi timjami, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita kanankoivet pannuun ja lusikoi kastiketta päälle. Tarjoile riisin kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/16834

2 kommenttia

  1. Onpa kyllä hyvän näköistä ruokaa 😀

    • Nimetön on 19.2.2020 at 17:12
    • Vastaa

    Oli hyvää, alkaa vaan olemaan jo jonossa näitä yhden pannun ohjeita, kun ovat niin käteviä 😀

Vastaa

Your email address will not be published.