Mehevät porsaan ulkofilepihvit

Työmaa kutsui tänä viikonloppuna myös lauantaina ja mikä ettei, minulla sattuu olemaan niin hyvät työkaverit, että kyllä heidän kanssaan vierähtää mukavasti aina viikonloppukin silloin tällöin. Kävimme keskustelua tulevaisuuden koulusta sekä johtajuudesta, josta oli luennoimassa Karri Kivi. Mielenkiintoisia näkökulmia kiekon maailmasta ja jotain yhtäläisyyksiä löytyi myös koulumaailmaan.

Viikon päästä alkaa talviloma ja siihen mennessä pitää saaada vielä monen monta työasiaa kuntoon, joten viime viikkojen pitkät päivät jatkuvat vielä ensi viikon ajan. Lomalle taas olen varannut kasan maalia ja suteja, joten tiedossa on pään tyhjennystä pienen pintaehostuksen merkeissä. Maltan tuskin odottaa.

Mitä taas tulee näihin meheviin ulkofilepihveihin, voin vain suositella. Yhdellä pannulla nopeasti valmista ja kotimainen hunaja sekä tuore basilika antavat kastikkeeseen oman arominsa. Näiden kanssa tarjoiltiin pinaattimuusia ja jälkkärinä oli lakritsimousse. Vihreän muusin kausi alkaa aina heti, kun ensimmäinen aavistus kevätauringosta tulee esiin ja se oli viime viikolla. Muusin voi värjätä vihreäksi tuorepinaatilla, lehtikaalilla, basilikalla, timjamilla ja ruohosipulilla. Valitut vihreät vaan sauvasekoittimella silpuksi tai pikemmin sutuksi ja sitten vaan muusin sekaan.

Mehevät yhden pannun porsaanpihvit

Ainekset

4 porsaan ulkofilepihviä

2 tl valkosipulijauhetta

1 tl chilijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl savustettua paprikaa

1 rkl vehnäjauhoja

Kastike:

2 dl vettä

1 rkl kanafondia

1 rkl omenaviinietikkaa

2 tl hunajaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

tuoretta silputtua basilikaa

Ota ulkofilepihvit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa mausteseos ja levitä se kyljysten molemmille puolille. Lämmitä pannulla öljy ja kun se on kuumaa, lisää pihvit, paista toiselta puolelta kunnes pinta saa väriä ja käännä pihvit, pienennä hiukan lämpöä ja anna paistua kannen alla reilu viisi minuuttia. Siirrä pihvit lautaselle ja laita folio päälle. Laita samaa paistinpannuun kastikkeen ainekset voita lukuunottamatta ja anna kiehua hiljalleen niin että kastike menee hieman kasaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Ota kastike levyltä ja lisää lopuksi voi. Lisää pihvit pannulle ja nostele kastiketta päälle, silppua päälle tuoretta basilikaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/16823

Vastaa

Your email address will not be published.