Italian makuja ja unelmapyöryköitä

Rakastan italialaisia tuoksuja keittiössä ja makuja suussa, niinpä meiltä löytyy enemmän kuin usein tuoretta basilikaa, parmesaania, balsamicoa, Mutti tomaattipurkkeja kaikissa eri lajeissa mieluiten pitkään haudutettuna niin, että koko talo tuoksuu ja rosmariinia tietysti. Nämä kun yhdistää hyvän jauhelihan kanssa, ei voi mennä pieleen.

Näissä lihapullissa on korppujauhojen tilalla murskattuja suolakeksejä, näitä saa myös gluteenittomina, pientä vaihtelua korppujauhoon. Muruset sekoitetaan pieneen kermamäärään mausteiden kanssa, näin ne sitovat taikinan kivasti yhteen. Olen tehnyt poikkitieteellistä tutkimusta eri lihapullaversioista ja vaikka korppujauholliset eivät ole minusta ne parhaat mahdolliset, pysyvät ne parhaiten koossa ja tuottavat vähiten rasvaa pellille. Lisäksi kun näitä palleroisia pitää uunissa vain sen verran, että kypsyvät päältä ja sitten siirtää ne kypsymään mehevään tomaattikastikkeeseen, on tuloksena sisältä suussa sulavan pehmeitä pyöryköitä.

Maukkaat lihapullat tomaattikastikkeessa

Ainekset

1 dl suolakeksin muruja

0,5 dl kermaa

2 tl rosmariinia

2 tl Dijon-sinappia

1 tl oreganoa

500g jauhelihaa

1 kananmuna

1,5 tl suolaa

0,5 tl mustaapippuria

Kastike:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 tl chiliä

2 rkl balsamicoa

800g mutti tomaattikastiketta

puntti tuoretta basilikaa

1 dl parmesaanijuustoraastetta

Murustele suolakeksit ja lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Lisää jauheliha sekä kananmuna ja pyörittele lihapulliksi. Paista 200 asteessa melkein kypsiksi. Tee sillä välin kastike. Paista sipulit kasarissa, lisää tomaattikastike, tuore silputtu basilika sekä suola ja mustapippuri. Anna hautua kannen alla. Lisää lihapullat ja kuorruta parmesaaniraasteella.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/16779