Unelmanpehmeä viljaton mutakakku

Pyhästi päätin, että tänä viikonloppuna ei meille mutakakkua tule. Kahtena edellisenä viikonloppuna on tehty mutakakkua kermavaahdolla sekä vadelmilla ja se on ollut mukava lisä sunnuntaiaamujen brunssille. Mutta mutta, tämä on aika tuhdin suklainen ja toisekseen niin koukuttava ja aah niin ihanaa suoraan jääkaapista, että paras olla tekemättä jatkuvasti.

Tämän mutakakun juju oon siinä, että perunajauhojen kanssa siitä tulee unelmanpehmeää. Sopii siis kaikille gluteenittomille, viljattomille ja on helppo tehdä myös laktoosittomana. Mutaisen tuntuman voi valita itse, mutta missään tapauksessa tätä ei saa paistaa liikaa tai siitä tulee kuiva. Meidän kiertoilmauunissa 190 astetta ja 22 minuuttia on aika optimaalinen, mutta jos haluaa keskustasta kosteamman puhumattakaan valuvasta keskiöstä, pitää ottaa kakku uunista vieläkin aikaisemmin. Aika nopeasti pääsee siihen tuntumaan, että tietää minkälaisen kakustaan haluaa.

Viljaton mutakakku

Ainekset

4 munaa

2 dl sokeria

180g tummaa suklaata

180g maitosuklaata

180g voita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 dl perunajauhoja

Sulata suklaat ja voi kattilassa, anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi kananmunat sekä sokeri, yhdistä vaahtoon kuivat aineet sekä suklaa-rasvaseos. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Jos haluat, että keskusta on kypsä, mutta hiukan mutainen, paista hiukan yli 20 minuuttia. Jos taas haluat, että keskusta on valuva, paista vähemmän kuin 20 minuuttia. Kannattaa koittaa tikulla. Tarjoillaan kermavaahdon ja marjojen kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/16746

Vastaa

Your email address will not be published.