Kuumien juomien Ferrarit

IRISH COFFEE – tummien iltojen ja maailmaaparantavien ihmisten leppoisa nautiskelujuoma. Parasta tehtynä kunnon pavuista ja tummasta paahdosta sekä täyteläisestä kuohukermasta, joka kestää hyvin kuumaa. Eikä yhtään haittaa vaikkei viskikään olisi ihan edullisemmasta päästä. Aivan sama onko pakkasta, huurua tai talven tuntua, tämä maistuu silti aina yhtä hyvältä.

TOFFEEKAHVI – talvinen lohtujuoma päivään kuin päivään, täyteläinen kermainen herkku, jossa kahvi ei ehkä ole ihan pääosassa, mutta kannattaa silti valita hyvin. Ihana toffeen aromi sekä valkosuklaa tekevät tästä parhaan seurustelujuoman. Ansaitsee kevyesti sijansa viiden parhaan talvijuoman joukossa. Sopii myös romanttisen ruokailun herkkujäkkäriksi.

SUKLAAKAAKAO – kaakaon ihmeitä tekevä vaikutus on ollut tiedossa jo vuosisatoja, suklaa on rakkausruokaa ja herättää intohimoja ja sen monet positiiviset terveysvaikutukset on kiistatta todettu useissa eri tutkimuksissa. Talven masennus- ja alakulo-oireet on siis paras selättää tuhdilla kaakaolla. Tästä täyteläisestä kaakaosta löytyy sekä tummaa että vaalea suklaata sekä pieni määrä vaahterasiirappia. Kun päälle vielä lusikoidaan paksua kermavaahtoa, on makunautinto ihan täydellinen.

KARDEMUMMALIKÖÖRIKAHVI – Kaadetaan 2,5 dl kuumaa kahvia kuppiin, sekoitetaan joukkoon 2 tl ruskeaa sokeria sekä ripaus kardemummaa. Lisätään joukkoon 0,5dl brandya, sekoitetaan. Kuorrutetaan kahvi kermavaahdolla ja suklaarouheella. Istu alas, hengitä syvään, nauti kahvin tuoksusta ja mausta sekä paikalle hiipivästä joulun tunnelmasta.

APPELSIINIKAAKAO – onnellisia ovat ne, jotka osaavat juoda juomansa nautiskellen ja rauhassa. Tämä nautiskelijan appelsiininen kaakao on maustettu Cointreau-liköörillä, mutta yhtä hyvin sen voi maustaa tuorepuristetulla appelsiinimehulla tai laittaa sekaan laadukasta appelsiinimarmeladia. Vietä arjen luksushetki kaakaokupposen seurassa ja nauti hetkestä.

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14660