Sisustusvimma

Yhtä varmasti kuin syksy saapuu, saapuu myös sisustusvietti. Eikä se ainakaan helpota vuosien mittaan. Eilen uurastin koko aamupäivän ikkunoiden kimpussa, sillä niin monena aamuna on autonlasit olleet huurussa, että pelkään talven tulevan ajoissa. Niinpä vietin aurinkopäivän ikkunoita pesten ja tuli kirkasta. Samalla kävivät viherkasvit kylvyssä ja pientä römsteeraustakin tuli harrastettua. Kumma kyllä heti kun alkaa iltaisin hämärtää ja sellainen syksyinen cozy feeling saapuu takan lämmittämisen ja hämärtyvien iltojan myötä, alkaa tuo mahdoton mikä kuuluu minnekin palapeli, jonka pelaamiseen saa kulumaan kuukauden päivät ihan leppoisasti. Siinä kun vielä hiukan pelailee kasvitetristä ja siirtelee kasveja paikasta toiseen, jotta kaikilla olisi hyvä ja valoisa olla, onkin talven hissuttelukauden ansainnut.

Erityisesti syksyisin kiehtoo Riviera Maison, Artek on tietenkin kestosuosikki, mutta näin syksyisin RM on jotenkin kauniine väreineen ja materiaaleineen varsin kiehtova. Nämä kuvat olen napannut Amsterdamin Riviera Maisonista ja sattumoisin tuossa toiseksi alimmassa kuvassa on meidän olkkarin pöytä. Olen tykännyt siitä tosi paljon vanhan kierrätysmateriaalista tehdyn kannnen takia, myöskin jalat ovat kevyen ilmavat. Samaan sarjaan meillä on sivupöydät ja kuinka ollakaan nyt tekisi mieli tuota pöydän alle tulevaa sivupöytää. Pöydät ovat olleet meillä ainakin pari vuotta, joten jos niille haluaa samasta sarjasta kavereita alkaa olemaan kiire, sillä poistuvat varmaan pian mallistosta. Näin syksyn tullen RM:n lyhdyt on taas otettu käyttöön ja viime vuodelta on jäänyt vielä muutama kaunis kynttiläkin. Siitä se lähtee, syksyn fiilis.

Olen suurenmoisen tyytyväinen tekemääni siivoustyöhön, jossa poistin kaiken ylimääräisen romun jokaista kaapin nurkkaa myöten. Ei ollut konmaritusta eikä mitään muutakaan, vaan ihan yksinkertaisesti halusin kevyemmän feng shuin virtailemaan ja sieltähän se löytyi. Tässä iässä ei halua raahata mukanaan tavarataakkaa, vaan nauttia niistä merkityksellisistä ja kauniista esineistä, jotka ovat tärkeitä. Yhtään ylimääräistä tavaraa, ei kiitos, enää säilytetä. Niinpä olen syksyn sisustuspuuskan puskiessa päälle lähinnä siirrellyt hiukan siirrellyt ja vaihdellut aavistuksen tavaroiden paikkoja ja lähinnä pelannut kasvitetristä. Kummasti se piristää ja olkkarin sohva kaikkien viherkasvien ympäröimänä tuntuu varsin houkuttelevalta. Lisää tavaraa ei siis osteta ostamisen ilosta, vaan vain jos ehdottomasti jotain tarvitaan. Pienillä muutoksilla saa kaivattua muutosta aikaiseksi ja syksyllä voi taas panostaa ihan eri tavalla vaikkapa pöydän kattamiseen, kun sitä aikaa tuntuu olevan enemmän, ulkotyöt kun ovat valmiina.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14566