Vuoden hittiruokamme: paahdettu paprikavuoka

Jos pitäisi valita yksi ruoka ylitse muiden on se meillä tänä vuonna ehdottomasti ollut tämä paprikainen kesäkurpitsavuoka vai pitäisikö sanoa kasvis-jauhelihavuoka. Tätä on tehty niin monta kertaa, että luulisi jo väen kyllästyneen, mutta ei. Armeijasta lomilla ollut keskimmäinenkin totesi kotona käydessään, että on tämä vaan niin herkkua.

Tämä paprikainen vuoka sai alkunsa siitä, kun pojat pyysivät täytettyjä paprikoita ja minua laiskotti. Laitoinkin paprikat vuoan pohjalle isoina palasina ja paahdoin kymmenisen minuuttia uunissa. Siihen päälle tein kunnon tomaattisen jauhelihakastikkeen, johon sekoitettiin myös paistettua kesäkurpitsaa, sipulia sekä tuoreita yrttejä. Päälle raastettiin tuhdisti punaleimajuustoa ja kuorrutteeksi pari palloa mozzarellaa. Yhtä hyvää kuin täytetyt paprikat, jossei parempaa. Tämä valmistuu aika pienellä vaivalla nopeasti, mutta sisältää tosi herkullisia elementtejä. Ei voi kun suositella.

Jos haluat makuun vaihtelua, laita jotain muuta yrttiä tai laita fetakuutioita jauhelihakastikkeen sekaan. Myös juustoja voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.

Paprikainen jauhelihavuoka

Ainekset

3 kpl punaista paprikaa
600 g jauhelihaa
2 kpl sipulia
1 kpl kesäkurpitsaa
1,5 prk Mutti tomaattimurskaa
2 tl suolaa
0,5 tl mustaapippuria
0,5 rkl valkosipulijauhetta
0,5 dl tuoretta silputtua basilikaa
1 rkl tuoretta timjamia
2 dl raastettua punaleimaa
2 kpl buffalomozzarellaa

Tee näin:

Leikkaa paprikat neljään osaan, laita vuoan pohjalle ja paahda 210 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes saavat hiukan väriä. Kuutioi kesäkurpitsa, silppua sipuli. Paista sipuli ja kesäkurpitsat voissa pannulla. Siirrä sivuun lautaselle. Paista pannulla jauheliha, lisää tomaattimurska ja mausteet. Sekoita joukkoon sipulit ja kesäkurpitsa, kaada paahtuneiden paprikanpalojen päälle. Ripottele päälle raastettu juusto sekä siivutetut mozzarellat. Paista 190 asteessa kypsäksi parikymmentä minuuttia, kunnes juustot ovat sulaneet ja saaneet kauniin värin.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14554