Mille tuulelle syksy sinut saa?

Jos sinun pitäisi valita kolme adjektiivia, jotka kuvastavat syksyfiiliksiäsi, niin mitkä ne olisivat? Ovatko ne joka syksy samanlaiset? Havahduin oman jokasyksyisen pienen melankoliani keskeltä kavereiden kanssa käydyn keskustelun myötä tähän ajatusmaailmaan, että joillekin syksy on uuden alku ja tosi moni oikein odottaa syksyä innokkaasti. Huokaisevat helpottuneena kun kesä on ohi. Hmm, ihan uudenlainen lähestymistapa omasta näkövinkkelistäni katsottuna, sillä vaikka syksyn värit ovat suurenmoisen kauniit, ei jatkuva kosteus, yllevyöryvä pimeys ja kylmyyden saapuminen kauheasti innosta. Kaikki lakastuu ja varisee, muuttaa pois ja muuttuu pikkuhiljaa mustaksi.

Olikin aika mielenkiintoista seurata kommentteja, joiden mukaan elämä alkaa aina syksyllä, sillä minulle tuo kausi on aina kevät. Mietinkin sitten haravanvarressa viimeisiä syystöitä tehdessäni ulkona, että voisiko omaa ajatusmaailmaansa muuttaa. Tuskin kovin helposti, mutta olisiko se edes mahdollista vai ovatko ihmiset luontaisesti kevätihmisiä, syksyihmisiä, talvi-ihmisiä ja kesäihmisiä, eikä siitä sen enempää. Pitäisikö sitä kääntää ajatukset jotenkin ympäri ja kehitellä syksymania. Ahdistukseen saakka ei syksy minua saa, mutta omat syksyadjektiivini olisivat varmasti haikea, hämyisä ja surumielinen. Olisihan se paljon pontevampaa ja tuotteliaampaa, jos ne olisivat vaikkapa idearikas, innostava ja terapeuttinen. Siihen en kuitenkaan yllä, enkä oikein ajatusten ympäripyöräyttämiseenkään. Sen sijaan olen kaivanut kynttilät esiin ja hommannut pari mielenkiintoista dekkaria. Huopaan kääriytyneenä voi sitten ottaa ilon irti syysehtoista ihan vaikka sillä haikeallakin mielellä.  Kyllä se kevätkin sieltä taas tulee, mutta siihen on niin turkasen pitkä aika.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14542

5 kommenttia

5 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Nimetön on 5.10.2019 at 06:17

  Kyllä kevät on se

  1. On se ♥

  • Minna on 5.10.2019 at 06:19

  Tulipa nopeasti… Itselle kevät on se paras aika. Tykkään kyllä lyhdyistä pimeydessä mutta nautin lisääntyvästä valosta ja lämmöstä.

  1. Toinen kevätihminen siis ♥

  • marjatta on 4.11.2019 at 10:58

  kesän jälkeen on kuin pääsisi lomalle, kun työt vähenee maalaistalossa, syksy väreineen on ihanaa aikaa, pääsee marjaan ja sienestämään. olen täysin syksyihminen, johtunee siitä, kun on syntynyt
  pimeän aikaan.

Kommentit eivät ole päällä.