Paahdettuja luumuja, ricottaa ja vaahterasiirappia – syyscrostinit

Kuluneella viikolla on ollut monia aika kivoja hetkiä, olin ensinnäkin erittäin hyvässä koulutuksessa koko torstaipäivän ja olisin kuunnellut kouluttajaa vaikka koko viikon. Tähän ikään kun pääsee, ei viitsi istua yhtään turhaa koulutusta vaan oikeasti pitää olla asiantuntemusta ja sisältöä. Torstai-ilta meni tyhyn parissa työkavereiden kanssa Merry Monkissa ja saimme sellaisen metelin aikaiseksi, että hiukan hävetti kanssaihmisten puolesta, joilla silmät pyöri päässä. Sori nyt vaan, oikein kansankynttilät vauhdissa. Pubivisassa meidän pöytäkunta pääsi toiseksi ja miten on mahdollista että unohdin macchiaton sisällön, sillä sillä olisi taidettu päästä voittajaksi. Ja kyllä, meidän porukassa voitolla ON merkitystä, joten kärsin tätä kurjimusta huonosta muististani vielä pitkän aikaa. Tärkeintä on kuitenkin ihan älyttömän hyvät työkaverit, kiitos olemassaolostanne.

Aika haikeaksi muuten vetää ilmoitus Merry Monkin loppumisesta, sillä se on ollut minulle sellainen rentoutumispaikka hyvän ruuan äärellä, terassi on tullut näinä vuosina varsin tutuksi ja paikan eloisaa elämää on ollut kiva seurata. Toivotaan, että pian kuulemme tästä jotain uutta ja innovatiivista. En suostu uskomaan, että tämä oli tässä.

Kivan viikon ilona meillä oli myös rapsakaksi paahdettua patonkia ricotalla ja paahdetuilla luumuilla päällystettynä. Nyyh, viimeiset omat luumut menivät tähän, ei muutakun ensi vuotta odottamaan. Luumut tulevat paahdettaessa hieman kirpakoiksi ja makua onkin hyvä taittaa vaahterasiirapilla. Nämä ovat kivoja etkoruokia tai punaviinipullon kavereita.

Crostinit paahdetusta luumusta

Ainekset

1 kpl paahdettua patonkia
1 rasia ricottaa
2 dl luumuja
3/4 dl vaahterasiirappia
1 rkl balsamiviinietikkaa

Tee näin:

Pese luumut ja puolita. Paahda luumut puolikkaina 200 asteessa viidentoista minuutin ajan kunnes ne hiukan rypistyvät. Paahda patonki ja voitele se runsaasti ricotalla. Pyörittele paahtuneet luumut vaahterasiirapissa ja laita patonkien päälle, kaada pieni loraus balsamiviinietikkaa päälle.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14519