Vihreää syysistutusta

Porhalsin viime viikolla kovalla innolla syyskasvillisuutta kohti mielessä vihreä ja olin ihan onnessani, kun sain Terrasta mukaani ison kasan vihreää. Ulko-oven viereen ostin varrelliset sypressit, jotka toivottavasti kestävät siinä koko talven, pitää vaan muistaa kastella pakkasten tuloon saakka. Väri on ihastuttavan limenvihreä, juuri sopiva piristysruiske ja tervetulotoivotus kotiin tullessa. Sypressit saivat kaverikseen vihreitä aitokanervia sekä tuota tummemman vihreää syysistutuksiin tarkoitettua kasvia, jonka nimeä en nyt millään muista. Jos joku muistaa niin olisi kiva kuulla mikä se onkaan. Tämä on kiva yhdistelmä ja juuri niin vihreä kuin toivoinkin.

Ruukkuihin sivupöydälle ostin pari vaaaleanvihreää keijunmekkoa, jotka tuovat vielä hetken aikaa syksyyn väriä. Pelkät lehdet ovat tosi kauniita ja kun pakkaset sekä maan jäätyminen lähenevät, laitan heidät maahan multaan, jotta ensi kesänä nousevat sieltä tummempien keijunmekkojen seuraksi. Keijunmekkoja on tänä kesänä ollut tosi montaa kivaa lajia ja sen helppohoitoisuus houkuttelee ostamaan aina vaan uudenlaisia versioita. Kun vaan lisää keväällä multaa nouseville juurille, niin he tykkäävät olostaan.

Täällä oli viime viikolla parina aamuna pakkasta, mikä on kyllä varsin kummallista, enkä muistaisi, että aikaisemmin olisi vielä syyskuussa ollut. Toivottavasti ei enteile aikaista talvea, sitä kun vielä niin toivoisi, että syksyn kauniit värit kestäisivät mahdollisimman pitkään. Pihlajanmarjoja on niin paljon, että eikös se tarkoita sitä, että puu ei kahta taakka kanna ja niin ollen lunta ei tulisi kovin paljoa. Mielenkiintoista nähdä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14509

1 kommentti

1 ping

    • Nita on 13.10.2019 at 14:22

    Kauniita ja piristäviä kuvia jälleen kerran. Mielestäni tuo tummanvihreät lehdet omaava kukkiva kaunokainen on skimmia.

Kommentit eivät ole päällä.