Possua ja paahdettua paprikaa

Paahdettu paprika on se herkku, joka saa juhlat suuhun. Pelkkä ajatuskin hykerryttää ja paahdettu paprika onkin tämän syksyn supersuosikkini. Niinpä possukastikekin sai siitä osansa tosin jouduin paahtamaan neljä paprikaa ohjeessa olevan kolmen sijaan, jotta sain heti pistellä yhden omaan suuhun. Minua eivät kuoret haittaa ja siksi paahdoin paprikat isohkoina suikaleina. Toki jos kuoret tuntuvat ikäviltä, voi paahtaa paprikat puolikkaina kuoripuoli ylöspäin ja poistaa kuoret paahtamisen jälkeen ja suikaloida sitten pienemmiksi paloiksi.  Olemme viime kotitaloustunneilla keskustelleet turhasta kuorimisesta. Jos jonkun tuotteen voi hyvin pestä, ei kannata kuoria, on hampaille paremmin työtä ja parhaat vitamiinit löytyvät yleensä juurikin kuorista.

Ei tässä possukastikkeessa paahdettujen paprikoiden lisäksi muuta ihmeellistä olekaan, sitä ei ole suurustettu, sillä en käytä jauhoja. Kerman lisäksi paksuutta ja pehmeyttä antaa purkillinen mascarponea. Makua tuo kirsikkatomaatit ja tuore basilika. Tämä kastike vaatii kaverikseen perunamuusin. Muusi, tuo syksyn täydellinen lohturuoka, on niin parhautta kesäsesongin jälkeen ja perunakauppias poikkeutti meille juuri ison pussin muusiperunoita. Ensimmäiset syksyn perunamuusit ovat niin täydellisen makuisia. Tunnustan, että sitä voi ihan pikkuisen pistellä haarukalla myös kylmänä suoraan kattilasta.

Possukastike paahdetulla paprikalla

Ainekset

3 kpl paprikaa
800 g possun suikaleita
3 dl kermaa
1 prk mascarponea
2 kpl sipulia
1 rasia kirsikkatomaattia
1 tl mustaapippuria
1,5 tl suolaa
2 rkl härän fondia
1 rkl Dijon sinappia
1 dl silputtua tuoretta basilikaa

Tee näin:

Leikkaa paprikat suikaleiksi ja paahda suikaleet uunissa 220 asteessa. Ruskista huoneenlämpöiset possunsuikaleet pannussa ja laita kattilaan, paista silputut sipulit ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan kerma, mascarpone, pilkotut kirsikkatomaatit, mausteet sekä paahdetut paprikat, hauduta kypsäksi kannen alla. Lisää lopuksi basilika. Jos haluat paprikoista kuoret pois paahda isoja paloja kuoripuoli ylöspäin ja kun pinnat on tummaläikkäiset, poista kuoret ja suikaloi paprikat.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14485