Kevyt vadelmainen caesarsalaatti

Tämä on niin tosi hyvää ja kevyttä. Salaattiin on tehty hyvä kastike, jossa maistuu mainiosti vadelman, valkosipulin, sitruunan, worcesterkastikkeen ja parmesaanin aromit. On se anjoviskin sinne piilotettu, mutta vain yhden fileen verran. Kun kastike on hyvin sekoitettu salaattiin, tarvitsee se vain kourallisen mantelilastuja ja kourallisen vadelmia ollakseen täydellinen. Jos haluat tästä hiukan tuhdimman ja vaikkapa paremman evään töihin, paista tai grillaa kanafileitä ja siivuta ne salaatin sekaan. Kannattaa vaan varoa, ettei työkaveri pistele poskeensa, sillä tämä salaatti on suorastaan söpö.

Täällä on jokasyksyinen vieroitusoire vadelmista jo ennenkuin kausi on edes loppu, viime vuonna ihan tosissani pohdin selviänkö talven ilman vadelmia, enkä selvinnyt. Onneksi pakastin niitä pari laatikollista ja lisäksi hain Sokos Herkun pakastealtaasta, sillä se oli ainoa paikka mistä löysin kotimaisia vadelmia. Pakasteessa niitä on nytkin aimo annos ja vielä taidan hakea laatikollisen ihan varmuuden vuoksi. Kun talviaikaan soitat ja mumisen puhelimeen epämääräisesti, tiedät sitten, että siellä se taas istuu tyytyväisenä jäisiä vadelmia suussa. Hullulla on hullun huvit.

Caesarsalaatti vadelmilla

Ainekset

1 kpl romainesalaattia
1 kpl jäävuorisalaattia
1 dl vadelmia
0,5 dl mantelilastuja
Kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
2 rkl muussattua vadelmaa
0,5 dl parmesaaniraastetta
1 kpl anjovisfilettä pienenä silppuna
1 kpl valkosipulinkynttä puristettuna
1 rk worcesterkastiketta
1/4 tl mustaapippuria
1/4 tl suolaa

Tee näin:

Pese ja revi salaatti, sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kastike hyvin salaattiin ja sekoita joukkoon vadelmat sekä mantelilastut. Halutessasi voit grillata kananfileitä ja siivuttaa ne mukaan salaattiin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14391