Alkusyksyn gluteeniton kuningatarkakku

Nyt on huippuhetket käyttää kaikkia mahdollisia marjoja, sillä kaikkia vielä löytyy ja varsinkin kuningatarleivonnaiset ovat parhaasta päästä. Tämä gluteeniton kakku on tosi helppo valmistaa ihan vain kääretorttupohjista ja koota korkeaksi ja leveäksi kakuksi. Mascarpone on nyt vaan niin ihanaa ja se on tässä vetreytetty kermavaahdolla, jonka lisäksi joka välistä löytyy sitten kesän makuja: mustikkaa, mansikkaa sekä vadelmaa. Vadelmat suttasin, jotta osaan kerroksista tuli kiva vaaleanpunainen väri, mansikat laitoin siivuina. Nopeaa, mutta herkullista.

Alkusyksy on kaiken vihannes- ja marjasadon myötä niin suunnattoman runsas, että pitää suorastaan pitää varansa, ettei sisäinen Martta pääse vallan villiintymään. Marjoja on pakastettu ja erilaisia kasvisruokia herkuteltu, mutta kohtuullisen maltillisesti on sitten muuten mitään säilötty. Olemme nauttineet nyt näistä kaikista herkuista ja ehkä talven tullen sitten mietitään enemmän juureksia ja muita talvikauden herkkuja.

Helppo kuningatarkakku

Ainekset

Peruspohja (tee 2kpl)

5 kpl kananmunia

1,5 dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja

0,75 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 prk kermaa

2 prk mascarponea

3 dl mansikoita

3 dl mustikoita

4 dl vadelmia

0,5-1 dl sokeria

Tee näin:

Valmista pohja (tee näitä 2 kpl). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen, kaada leivinpaperille ja paista 190 asteessa kypsäksi. Siirrä sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi, tee toinen pohja samoin. Vatkaa täytteen kermavaahto vaahdoksi, lisää rauhassa sekoitellen mascarpone ja jaa seos kolmeen osaan. Laita enimmäiseen osaan pari desiä mustikoita soseutettuna ja sopivasti sokeria. Lisää toiseen osaan sopivasti sokeria ja viipaloi mansikat. Kolmanteen osaan tulee pari desiä vadelmia ja sopivasti sokeria. Leikkaa jäähtyneet pohjat kolmeen osaan ja kokoa kakku laittamalla kahteen väliin mustikkaa, kahteen väliin vadelmaa suttuna ja yhteen väliin seos, jonka päälle tulee mansikkaviipaleet, laita pelkkää seosta vielä päällimmäiseksi kakkuun ja koristele lopuilla mustikoilla ja vadelmilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14374