Täydellinen kesäsalaatti

Olen tyynni ihastunut vihannestiskien tämän hetken tarjontaan ja oranssihtavat luumutomaatit pääsivät oitis ostoskoriin, kun ne näin. Mitä enemmän väriä sitä varmemmin pääsee meidän ruokapöytää ilostuttamaan. Värit näin syksyn tullen ovat enemmän kuin puoli ruokaa ja nyt niitä kannattaa käyttää. Tämä on salaatti, johon on koottu kaikki minun lemppariainekset ja tätä hiukan eri muodoissa on syöty myös kesäkaudella useampaan kertaan. Välillä sekoittelen kaikki ainekset vaan nopeasti keskenään ja välillä taas kokoilen hiukan kauniimmin isolle lautaselle. Tällä kokoomaversiolla on se hyvä puoli, että tästä voi noukkia omalle lautaselle ne omasta mielestään parhaat ainekset.

Prosciutto on käytetty uunissa sen verran, että siitä on tullut sopivan rapsakkaa, täydellistä suolaista makua makean salaatin vastapainoksi. Mozzarella tuo kermaisen täyteläisyyden ja mansikat kesän maun tähän salaattiin. Siinä sivussa maistuu rucolan pähkinäinen maku ja viinirypäleiden pirskahtva raikkaus. Kokeile vaikka, tämä on kuin hyvää vuosikertaviiniä maistelisi ja tästä löytää tosi ihania makuvivahteita, siitä syystä tätä ei ole pilattu millään kastikkeella, vaan maut ovat parhaimmillaan ihan näin.

Kesäsalaatti

Ainekset

1 kpl jäävuorisalaattia

0,5 rasiaa rucolaa

1 kpl paprikaa

3 dl viinirypäleitä

1 dl mansikkaa

1 pkt prosciuttoa

2 kpl buffalomozzarellaa

2 kpl tomaattia

0,5 dl siemensekoitusta

0,5 dl silputtuja sipulinvarsia

Tee näin:

Levitä prosciuton siivut pellile ja paista 180 asteessa sopivan rapsakoiksi, älä annan kuivua liikaa. Pese ja siivuta salaatin ainekset ja järjestele haluamallasi tavalla lautaselle. Jätä siemensekoitus erikseen, jotta sitä voi halutessaan ripotella päälle. Silppua lopuksi päälle tuoreita sipulinvarsia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14368