Kotoinen perunasalaatti uusista perunoista

Meidän kesäherkkuihin on kuulunut ihan perusperunasalaatti uusista perunoista ja vasta nyt sain napattua kuvan, sillä olen ollut kesäaikaan aikas laiska ruokakuvaaja. Tämä salaatti on ollut erityisen maukasta siksi, että uudet perunat ovat olleet aina omalta kasvimaalta. Sopivat salaattimatskuksi täydellisesti pienen kokonsa takia. Perunat puoliksi tai kolmeen osaan ja ovat valmiita salaattiin. Lisäksi maku on hurmaava ja keittoaika varsin lyhyt. Toki tähän salaattiin sopii vanhemmatkin perunat, mutta siinä tapauksessa tuunaisin kastikkeen hiukan voimakkaammaksi. Tämä on hyvä perunavaihtoehto vielä näin elokuussakin, kun muusin teko ei perunoista onnistu. Kananmunat tuovat ruokaisuutta ja tämä menee ihan tänällään töissä eväänä tai iltapäivällä töiden jälkeen huikopalana. Kylkeen toki sopii vaikka paistetut nakit tai makkara, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Että tuo timjamin maku tuo tähän salaattiin niin ihanan kesäisen vivahteen.

Perunasalaatti

Ainekset

6 dl keitettyjä perunoita lohkoina

200 g pekonia

15 cm purjoa

15 cm kurkkua

2 dl herneitä

6 kpl kananmunia

Kastike:

1 prk kermaviiliä

0,5 tl suolaa

1/4 tl mustaapippuria

1 rkl tuoretta timjamia silppuna

1/3 kpl sitruunan mehua

Tee näin:

Paista pekonit kypsiksi uunissa. Keitä perunat kypsiksi, älä keitä liikaa etteivät halkeile. Jäähdytä. Lohko perunat, silppua pekonit, kuutioi kurkku ja silppua purjo. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike ja sekoita ainesten joukkoon hyvin. Kuori kananmunat, puolita ja koristele tarjoilukulho kananmunilla sekä silputulla sipulinvarsilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14363