Kodissani on 10 000 petopunkkia valtoimenaan

Olen työnantajana sillä tavoin vaatelias, että toivon töiden tulevat tehdyksi ja hyvin, varsinkin tämän uuden armeijan kanssa. Olen nimittäin palkannut meille 10 000 ripsiäispetopunkkia töihin ja nyt voin vaan odotella jalat seinällä, kun pedot hoitavat homman kotiin. Toivotaan että tämän jälkeen en näe ripsiäisistä vilaustakaan. Vuosikausia olen hoidellut viherkasveja ja meillä on ollut korkeintaan viherpunkkeja, mutta tänä talvena olen harmikseni tehnyt löytöjä villakilpikirvasta ja myös ripsiäisistä. Ripisiäiset ovat kyllä vihoviimeisiä, sillä ne leviävät nopeasti ja niitä on vaikea hävittää. Lisäksi kun yritän varsin luomuna toimia ja mäntysuovalla hoidella kaikkea mahdollista, niin tiesin heti, että tähän hommaan ei mäntysuopa riitä. Niinpä otin yhteyttä Biotus nimiseen firmaan, joka toimittaa sopivia petopunkkeja joka vaivaan. Petopunkkiarmeijan hinta on edukas verrattuna kalliisiin myrkkyihin, lisäksi tämä on kiva luomu tapa ja mielenkiintoinenkin. Punkit syövät munat ja toukat, mutta eivät aikuisia.

Tilasin punkit pusseissa, joissa on sekä munia, nuoruusasteita että aikuisia punkkeja. Pusseissa punkeilla on otollisemmat olosuhteet selvitä ja pussit on näppärä laittaa roikkumaan kasveihin. Niissä on valmiiksi pieni reikä, joten muita toimenpiteitä ei tarvita. Pussit oli pakattu siististi styroxlaatikkoon, jossa oli sopiva kosteus ja mukana vielä tarkka ohjeistuskin. Petopunkit toimivat sitä paremmin mitä enemmän ilmankosteutta löytyy, kovin kuivassa ilmassa ne eivät menesty. Muutaman päivän päästä pussien laittamisesta kasveja voi varovasti suihkutella. Mikäli ripsiäisinvaasio on kovin suuri, kannattaa ostaa sellaista ripoteltavaa seosta, jossa pedot asustelevat, toimii nopeammin. Pusseista petopunkkeja tulee parin viikon ajan.

Olin hiukan jännittynyt sen suhteen näkeekö punkit paljain silmin ja kyllähän ne näki. Ovat tosin niin niin pikkuisia että juuri ja juuri näkee pisteen liikkuvan, ei siis tarvitse pelätä että syövät meidätkin elävältä. Kyllä niitä täällä mukavasti on liikenteessä, sillä illalla nukkumaan mennessäni otin puhelimen keittiön sivutasolta, joka täynnä kukkia ja kun rupesin nettiä selailemaan huomasin pikkuisen pedon taapertavan vilkkaasti näytöllä. Kävin heittämässä hänet hiukan paremmille apajille oikealle työmaalle ja pidin pienen puhuttelun turhasta vaeltelusta.

Jottei elämä vaan olisi liian helppoa erilaisten tuholaisten torjumisen suhteen, tilasin vielä pari kasvia lisää, tällä kertaa Mypalmshopista Hollannista. Hiukan erilaisia kasveja ja aika kivoilla hinnoilla varustettuna. Tulisipa vaan jo talvi, niin ei enää voisi hairahtua ostamaan kasveja, tilanahtaus tulee taas olemaan melkoinen kun syksy koittaa. Nyt on niin kiva, kun osa viihtyy hyvin ulkona.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14316