Kasvitieteellinen, Helsinki vol1

Miten voi olla mahdollista, että olen käynyt Helsingissä tuhannen tuhatta kertaa ja missannut tämän maailman ihanimman paikan aina tätä ennen. Tähän aikaan vuodesta ei voi kun kierrellä ja ihastellen huokailla, ulkoalueiden kiertäminen on ihan ilmaista puuhaa ja kasvihuoneisiin pääsy maksaa kympin, niistä laitan kuvat toiseen juttuun. Mikä hienointa, Ukkokin oli ainakin aavistuksen verran innostunut kasvillisuudesta, sillä bongasin hänet hiplaamasta nukkatyräkin lehtiä, kun niin käskettiin tehdä. Kotona en ole moiseen törmännyt, vaikka samaa kasvia on omalla takapihalla. Lisäksi hän luki historiaopasteet ja selvitti minullekin historiaa, kun itse poukkoilin puolelta toiselle ihastellen värejä, muotoja ja kaunista istutusjärjestystä.

”Kaisaniemen keitaaksikin kutsuttu kasvitieteellinen puutarha ja sen kasvihuoneet tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden. Jo vuodesta 1829 Helsingin keskustassa sijainnut puutarha on toiminut kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana useiden sukupolvien ajan.”  Kaisaniemen kasvitieteellisen nettisivuille pääset tästä.

Olen tänä kesänä saanut harrastaa kukkaterapiaa yllin kyllin ja olen siitä varsin kiitollinen. Se on ehkä se, mitä haluan kylminä viimaisina talvihetkinä muistaa. Toivon, että kuvista on iloa muillekin nyt sekä sitten, kun suunnitelee niitä omia kesäreissujaan. Tällaisen pihan kun omistaisi, olisi ainainen kesä, eikä tarvitsisi tehdä töitä elääkseen. Kyllä, laitoin pitkästä aikaa loton vetämään.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14279