Pekoninen kantarellipasta

Tänä kesänä on syöty tosi paljon muiden tekemä ruokaa ja tuntuu, että kaiken tämän vehreyden ihastelun ja kotimaanmatkailun keskellä jää vallan ruoka-asiat juttelematta. Tämä oli kuitenkin sellaista herkkua ja kantarellien aika on juuri nyt, että koitapa sinäkin. Ystäväni pitää huolen siitä, että saan heti kotiinkuljetuksella kantarelleja, kun niitä löytyy, sillä ne ovat Ukon suosikkeja.

Tämä pasta on helppo tehdä ja tuoksut ovat hurmaavat, pekoni antaa sopivasti kunnon rasvaisen ja suolaisen rapsakan tuntuman tähän, sipulit ja tuoreet yrtit maustavat ja kerma pehmentää, kantarellit tietysti kruunaavat kaiken. Sitten kun olet tehnyt pekonisen version kokeile vaihtaa se prosciuttoon ja olet mekein Italiassa. Jos haluat kiinteämmän tuntuisen kastikeseoksen kuin mitä kermasta tulee, lisää kerman joukkoon kaksi keltuaista ennen kuin sekoitat sen muihin aineisiin. Kantarellibruchetat ovat myös tämän ajan parasta viipyilevien aamujen tai pitkäksi venuneiden iltojen herkkua, ohje löytyy tästä.

Pekoninen kantarellipasta

Ainekset

300 g spagettia

170 g pekonia

1 kpl sipulia

1 kpl vakkosipulinkynsiä

5 dl kantarellia

2 dl kermaa

0,5 dl silputtua tuoretta persilijaa

0,5 dl tuoretta timjamia

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustaapippuria

1 dl parmesaania raastettuna

Tee näin:

Keitä spagetti runsaassa suolatussa vedessä kypsäksi. Silppua sipulit ja pekoni. Paista pannussa voissa melkein kypsäksi ja lisää sienisilppu, pyörittele varovasti ja lisää mausteet. Siirrä joukkoon valutettu spagetti ja kerma sekä parmesaani. Pyöräyttele muutama kerta, jotta ainekset sekoittuvat ja kerma lämpiää. Tarjoile heti tuoreiden yrttien kanssa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14272