Kesäfiiliksellä

Domdomista tilattu kesäkassi tuli ja on niin maanmainio tapaus. Hihnat ovat nahkaa ja niitä on kahdet eripituiset, joten kesäkassi on varsin monikäyttöinen ja käytännöllinen. Hupsista vaan miten paljon tämä vetää tavaraa sisäänsä ja jos ennenkin tämän naisen kassista on löytynyt kaikki se mitä tarvitaan, niin nyt tänne mahtuu vielä lisäksi sopivasti kesätavaraa ja kamera tietysi, joka pitää olla koko ajan mukana. Kassin kanssa on jo kierretty sopivasti maailmaa. Tämä oli mukana kesäteatterireissulla Nakkilassa, kun kävimme Ukon kanssa katsomassa Maukan ja Väykän, jossa siskontyttö näytteli loistavasti lähes pääosassa pikku päästäistä. Tältä reissulta oli pakko napata kuva kultasateesta, joka kaunisti kesäteatterin lavan reunaa. En ole ennen näin komeaa versiota Suomenmaassa nähnytkään. Ulkomailla kylläkin monenvärisenä ja jopa loisteliaina köynnöskujina. Ehkä hiukan tuli kultasadekuume.

Pari päivää on ollut aika sumuista ja varsin viileää ja lämpö olisi taas kova juttu. Kesätouhuja on silti riittänyt, eilen tuli turistua ystävän kanssa kolme tuntia Merry Monkissa hyvän ruuan äärellä, olen ollut viikon verran taiteilijapihan lapsenvahtina, hiukan on vielä juhlittu, tiedossa on kummipojan synttäriä sekä Plantagenin reissua ja grillattua ruokaa. Ukko nimittäin toteutti monen kesän haaveensa ja vaihtoi hiiligrillin vähän parempaan. Ehkä vähän on käynyt mielessä se Solsidanin grillausjakso, jossa miehellä meni grillaushimo selkäytimeen. No mutta helpottaa se minun elämääni, kun joku muu grillaa ja onhan grilliruoka kuitenkin kesäjuttu. Sen verran uutta versiota on tullut käytettyä, että voidaan suositella. Hienosti valmistuu vihannekset, makkarat, lihat ja patongit. Pizzakiven haluan vielä grilliin hommata, sillä pizza grillissä valmistettuna on vielä kokematta ja olen kuullut pizzakivestä paljon kehuja.

Kesä on ihana, nyt pitää nauttia ihan taukoamatta kaikesta ja siihen ei oikeastaan tarvita mitään ihmeellistä, ehkä eniten oikeanlaista asennetta. Olen useampana päivänä käynyt nuuskuttelemassa juhannusruusua, joka alkaa juuri sopivasti juhannusta ajatellen aukailemaan nuppujaan. Syreenin jälkeen kesän ihanin tuoksu. Saunominen kesällä on ihan oma juttunsa, sillä on kiva vilvoitella välillä terassilla ja käydä uudelleen löylyissä, tätä harrastettiin eilen. Talvella pakkasella en nimittäin siihen pysty. Pelkästään pyöräily ja utuisen meren ihailu tai makailu laiturilla ohikulkevia veneitä katsellen on rauhoittavaa. Yhtään sen onnellisempi ei ihminen olisi missään kaukomailla tai paremmissa piireissä. Jos osaa nauttia elämän pienistä iloista ja löytää onnellisuuden ympärillä olevasta, ei koskaan ole onneton. Eilen törmäsin facebookissa sanontaan, joka huonosti suomennettuna olisi, että kesä kietoutuu ympärillemme kuin lämmin vanha viltti. Jäin oikein miettimään sitä ja niinhän se on, kesä on kaivattu vanha tuttu, lämpöä ja iloa, linnunmaitoisia öitä ja vehreää luontoa. Se hellii ihoa ja mieltä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14073