Syreenintuoksuinen saari

Tähän samaan sarjaan kesäöiden kauneudesta kuuluu se ajatus, että paras opettaja elämään hetkessä on luonto. Jos et juuri siinä hetkessä täysillä nauti, kun joku kasvi haluaa näyttää sinulle parhaat puolensa, menee se hetki hyvin nopeasti ohi ja seuraavaa joudut odottamaan vuoden verran. Siksipä eilen tein taas syreenikierroksen. Illan pienessä kosteudessa koko saari tuoksuu huumaavasti syreenille ja niitä löytyy melkein joka pihasta ja aidan vierustalta. Värit ja muodot vaihtelevat lajikkeiden mukaan ja ne tuovat ihan oman heleän elämyksensä alkukesän saarikierrokselle. Nyt juuri on se satumainen hetki kun niistä pitää nauttia, viikonlopun jälkeen sitä hetkeä ei enää ole. Tämä sama pätee varsin moniin muihinkin arkisiin asioihin. Jospa ihminen voisi hiukan vähemmän murehtia niitä kaikkia edessä olevia tai ehkä sattuvia -asioita ja hiukan enemmän elää juuri siinä hetkessä joka on kaunis ja läsnä. Jos kiiruhtaa jatkuvasti eteenpäin, miten käy sen hetken, jossa juuri eletään.

Omasta pihasta löytyy tavallista valkoista syreeniä, jota lisätessä osaan onkin tullut violetit kukat. Lisäksi on pari unkarinsyreeniä, jotka eivät ihan vielä kuki. Unkarinsyreenin kasvutapa on tosi kaunis ja kukat vielä tavallista syreeniä astetta kuninkaallisemmat ja tyylikkäämmät. Pihamme ainoa omenapuuvanhus ylti kukkimaan niin kovin ettei koskaan ja sitä olen käynyt nuuhkimassa monta kertaa päivässä. Tuoksu on erityisen voimakas, enkä muista sellaista ennen olleen. Tänään kuitenkin alkoivat terälehdet tippumaan ja tämä loistelias vaihe on harmikseni pian ohi. Jospa saisi sen tuoksun talletettua purkkiin, niin sillä hurmaisi kenet tahansa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/14038

1 kommentti

1 ping

    • ida ihana on 9.6.2019 at 12:16

    Tämä alkukesän luonto Suomessa on jotakin niin tavattoman kaunista!!<3 Musta syreenit on tosi kauniita ja niihin liittyy paljon ihania kesämuistoja, koska ne kukkivat vanhempieni omakotitalon eli lapsuuteni kodin pihassa aina niin kauniisti ja valtoimenaan.
    Kiitos kauniista postauksesta ja mukavaa viikonloppua!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentit eivät ole päällä.