DIY 3 – Kukkapöydän öljyäminen

Listalle kertyneet to do -asiat alkavat pikkuhiljaa valmistua ja koska listaa on kerätty jo pidemmän aikaa, ei voi olettaakaan että siitä ihan silmänräpäyksessä selviää. Ulkohommat ensin kuntoon ja sitten alkaa pieni pintaremontti sisätiloissa ja sitä varten onkin isompi lista olemassa. Minäkö muka listaihmisiä? En suinkaan. Nyt kun työpaikan post it -lappurivi vihdoinkin alkaa olemaan loppusuoralla, voi tehdä kotiinkin samanlaisen.

Kukkapöytä oli päässyt aika surkeaan kuntoon, sillä ruskea puu oli osin pinnaltaan huono ja kulahtanut. Tämä piti jo viime vuonna ehostaa, mutta muiden kiiruiden ohella jäi tekemättä. Nyt vedin öljyn pintaan ja kuvassa pöytä kerran öljyttynä, tein vielä pienen paikkaöljyämisen ja tästä tuli kyllä kiva. Pöytä sai monta jatkovuotta ja on oikeastaan kuin uusi, sillä kulahtamista lukuunottamatta oli oikein tukeva ja hyvä. Vedin tähän samaa Tikkurilan Valtti Plus öljyä mustana mitä terasseihinkin.

Ennen öljyämistä kannattaa pestä puupinta hyvin ja antaa kuivua kunnolla. Lisäksi siitepölyaikana kannattaa öljyäminen suorittaa vaikka autotallissa, sillä pinta on muuten aivan täynnä siitepölyä. Sama koskee näitä valkoisia hahtuvapalloja, mitä nyt poukkii ympäriinsä joka paikassa. Tämä pöytä tulee kasvihuoneeseen ja vaikka olen kukkaruukkujen määrää yrittänyt radikaalisti vähentää, on niitä silti jatkossakin molemmat hyllyt ja hyllyn alunen täynnä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13964