DIY 2 – Vanhat tuolit kesäisiksi

♥ Juttu sisältää tuotelinkkejä

Laiska nainen maalauspuuhissa, laitoin vanhat pinnatuolit uuteen uskoon ja aikaa meni tasan kaksi tuntia. Aika sukkelaa sanoisin. Sain Colore nettiputiikista muutaman kalkkimaalispraypurkin testaukseen ja tämähän on siitä varsin vaivaton maali, että mitään pohjatöitä ei välttämättä tarvitse tehdä. Pintyplussan ohjeissa kyllä suositellaan käyttämään pohjamaalia lisäämään tartuntapintaa ja ehkä tulos on niin kestävämpi, mutta itse maalailin vanhan maalin päälle. Uskomattoman kätevä tyyli spreijata maali paikoilleen ja onnistuin mielestäni aika hyvin vaikka olin ensimmäistä kertaa tällaisissa maalaushommissa. Sutit ja pensselit passaavat kyllä käteen paremmin kuin hyvin, mutta spreijattavia maalitouhuja olen lähinnä seuraillut vierestä, kun mopon osat ovat saaneet uusia värejä. Tähän Pintyplussan ympäristöystävälliseen vesipohjaiseen kalkkimaalispraysarjaan kuuluu myös spreijattava vaha, joka laitetaan kuivuneen tuotteen pintaan ja hierotaan kevyesti pehmeällä kankaalla, pinnan voi myös lakata, jos haluaa enemmän vettä kestävän pinnan. Väri on aika metka, sillä kuvittelin sen olevan tummempi, tuoleista tuli kuitenkin karkkimaisen pinkit. Ehkä pohjaväri vaikutti lopputulokseen, värin nimi on muuten red velvet.

Ennen aloitusta maalipurkkia pitää ravistella minuutin verran. Maalia kannattaa suihkutella reilun parinkymmenen sentin päästä koko ajan purkkia liikuttaen. Toisen kerroksen voi suihkuttaa jo vartin päästä. Jos maalia menee johonkin mihin ei pitäisi, voi sen pestä pois vartin aikana ennen kuin se kuivuu kunnolla. Mikäli haluaa hiukan vanhahtavan vaikutelman voi pintaa hioa hiomapaperilla. Ohjeissa sanotaan, että pieniä esineitä voi maalailla myös sisätiloissa, mutta itse en tätä sisällä käyttäisi, niin voimakas haju tästä kuitenkin tuli. Nämä maalit sopivat myös kankaille ja netistä voi katsella mitä kaikkea näillä kalkkimaaleilla voi maalailla. Ajattelisin, että kaikenlaiset pienet puutavarat, joita on hankala maalata sudilla kuten rottinkikorit tulevat ihan uuteen uskoon tämän avulla. Coloren nettisivulta löydät erilaisia värivaihtoehtoja ja tosiaan kannattaa laittaa pinnalle vielä vaha tai lakka, jos maalailee puuta. Yhdellä maalipurkilla saa pari pinnatuolia maalattua. Maalasin lisäksi pari penkkiä, joissa on mustat jalat. Kulahtaneet pinnat saivat tosi nopeasti uuden raikkaan kesäilmeen.

Tässä vielä kuva minkälaisesta putelista on kysymys ja pahoittelut kuraisesta sekä märästä terassista. Minulla on terassin taakse tulossa pientä japanilaishenkistä istutusta ja sen takia terassin läpi on klompsuteltu viime päivinä kuraiset kumpparit jalassa ja siltä se kyllä näyttääkin, ei auttanut edes pikainen pesu. Huomisen urakkana on tehdä kukkamaa valmiiksi ja pestä terassi kunnolla. Maalauspuuhat jatkuvat vielä, sillä Colorelta tullut tummanharmaa maali on käyttämättä ja siitä kuulette lisää hieman myöhemmin.

♥ Maalit saatu Colore nettiputiikista bloginäkyvyyttä vastaan

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13945

2 comments

2 pings

    • ida ihana on 6.6.2019 at 16:37

    Oi, onpa ihanat pinkit tuolit!:) Muutenkin tästä postauksesta tuli ihana kesäfiilis, kiitos!<3
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiva että tykkäsit. Nyt jos koska pitää saada kesäfiilis aikaiseksi ♥

Comments have been disabled.