Colapossua ja mansikka-vesimelonisorbettia

Myönnän, olen niin last season-bloggari, sillä teen mitä parhaaksi näen, nyhdän possua, vaikka toiset tekevätkin suosittua uunifetapastaa. Tämä taas tällä kertaa johtuu siitä, että pidän nyhtiksen niin hyvin soveltuvana kesäkeleihin ja niin mainioksi grilliherkkujen raaka-aineeksi, että sitä tehdään meillä pitkin kesää. Mikäs sen hienompaa, kun valmistaa padallinen nyhtöpossua ja käyttää sitä nopeasti valmistettaviin ruokiin kuten hamppareihin, tortilloihin ja frittataan sekä aamiaisiin pitkin helteistä viikkoa. Minulla ainakin käy niin kun kesä etenee, että mitä lämpimämpi keli sitä enemmän tekee mieli jotain suolaista. Nyhtöpossua voi käydä haukkelemassa vaikka suoraan jääkaapista pahimpaan suolaisen nälkäänsä.

Vanhaan nyhtöpossuohjeeseen, joka on mielestäni niin hyvä, on linkki tässä. Vielä yksinkertaisempi versio on se, että hieroo nuo lihan pälle tulevat maustet lihaan, laittaa vuokaan lihan lisäksi vain sokerista coca colaa niin paljon, että liha juuri ja juuri peittyy, hauduttelee kypsäksi, jättää vain ihan hiukan kastiketta pohjalle ja nyhtää lihan siihen ja tarjoilee lihan BBQ-kastikkeen kera. Hampparin väliin tulee nyhtöpossun lisäksi tietysti myös coleslawia, jonka ohje löytyypi tästä. Olen myös kokeillut kaupan Coleslaw valmispussia, joka on ihan hyvä sekin.

Kesäisen nyhtöpossupiirakan ohje löytyypi tästä. Nyhtöpossu maistuu täydelliseltä voitaikinan päällä smetanan, paprikan, kananmunan, timjamin sekä Koskenlaskijan kera. Nyhtöpossukeitto sopii siihen sateisempaan päivään ja siihen voi laittaa vaikka uusia perunoita sekä tuoretta kukkakaalia, on muuten hyvää, sillä keitossa on lisäksi kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa.

Muistutan vielä tästä helleherkusta mansikka-vesimelonisorbetista, joka siis itse tehtynä ei sisällä väri- eikä säilöntäaineita ja on maailman ihanan hellekelien viilentäjä. Rakastan tätä hellekeliä ja tunnustan, että joka ilta kävelen talon vieressä olevan lehdon reunaan kuuntelemaan satakieltä, sillä tiedän että sitä iloa kestää vain juhannukseen saakka. Polkupyörä on myös päässyt talvivarastosta käyttöön ja Räpsöössä on ihan parhaat pyöräilymestat. Viherpiiperryksen ohella olen luvannut itselleni pari hellemekkoa melkein vuoden kestäneen vaateostolakon kunniaksi, lakko tosin alkaa taas uudelleen viimeistään elokuussa. Yritän oikeasti tehdä oman osani tähän ilmastonmuutosasiaan ja siksi tänä vuonna on myös lentolakko, mikä ei tarkoita sitä että enää ei lennetä vaan sitä että sitäkin voi sopivasti rajoittaa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13919

2 comments

2 pings

  • ida ihana on 26.5.2019 at 13:48

  Kiitos, tuota mansikka-vesimelonisorbettia haluan ehdottomasti kokeilla kunhan ilmat taas tästä vähän lämpenevät 🙂
  Mukavaa sunnuntaita!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kannattaa koittaa, juuri sopiva ja terveellinen viilennys hellepäiviin. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle.

Comments have been disabled.