Savuporovoileipäkakku

♥ Juttu sisältää tuotelinkkejä

Juhlaressi, sitä on tiedossa useammassakin perheessä lähiviikkojen aikana, sillä niin paljon on taas tulossa valmistujaisia ja lakkiaisia. Meillä oli juhlakauden korkkaus jo viime viikonloppuna, kun pojulla oli rippijuhlat ja keskimmäinein poika valmistui sähkömieheksi eli ressi on jo ohipäin. Onneksi on tulossa kesän aikana monta juhlaa, sillä vieraana on kiva olla. Olin suunnitellut tarjottavat juhliin jo hyvissä ajoin valmiiksi ja juhlaressiä helpottaakseni sain tilata kakkujen koristeet Mimis verkkokaupasta. Olin varsin huojentunut, sillä omasta pihasta ei vielä oikein mitään koristeita saa ja syötävät kukat tekivät kaikista kakuista niin juhlavan näköisiä. Sokerimassakoristeita en tee enää lainkaan, jätän sen homman suosiolla näpräämistä rakastaville. Sen sijaan elävät kukat ja kaikki vihreä kiinnostaa ja kiehtoo, sillä minusta niillä saa todella kaunista jälkeä kohtuullisen helposti.

Mimis pakkaa tuotteensa pieniin laatikoihin, joten tulevat kivasti postissa. Vinkkinä sanoisin, että kannattaa säilyttää laatikot kannet suljettuina ohjeen mukaan ja kukat on paras laittaa kakkujen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Näin ne ovat parhaimmillaan. Erilaiset versot ovat mainioita juurikin voileipäkakkujen koristeluun sekä voileipiin ja erilaisiin salaatteihin, niistä löytyy sangen mielenkiintoisia värejä ja muotoja. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin olisin halunnut laittaa pieniä lehtiä koko voileipäkakun reunat täyteen. Ehkä sitten ensi kerralla. En edes muista kaikkien kukkien ja versojen nimiä, joita kakuissa on, mutta nettisivuilta löytyy kaikki tuotteet hyvine kuvineen, joten sieltä voi katsoa ja tehdä omat kakkusuunnitelmansa. Kannattaa myös katsella insta- ja nettikuvia #edibleflowers #edibleflowerscake. Todella kauniita luomuksia tarjolla.

Savuporovoileipäkakussa on kahta erilaista täytettä, joissa molemmissa on savupororouhetta. Pienensin yhden savuporopaistin pienen pieniksi paloiksi voileipäkakkua varten. Tämä on ihan freesi vaihtoehto parille edelliselle voileipäkakulle, joiden ohjeet löytyvät tästä: SAVULOHIVOILEIPÄKAKKU ja KINKKUVOILEIPÄKAKKU. Savuporokakku on kohtuullisen nopea valmistaa ja näyttää juhlavalta.  Kakun koristeluun on versojen ja vihreän lisäksi käytetty vain härän savufilettä ruusuiksi pyöriteltyinä.

 

♥ Koristelussa käytetyt kukat ja versot saatu Mimis nettikaupasta bloginäkyvyyttä vastaan

Savuporovoileipäkakku

Ainekset

Täyte:

1100 g savupororouhetta

1 pkt savuporotuorejuustoa

2 kpl suolakurkkua

1 prk ranskankermaa

1 dl majoneesia

0,5 kpl punasipulia silputtuna

0,5 tl mustaapippuria

Täyte:

2100 g savupororouhetta

1 pkt valkosipulituorejuustoa

1 pkt ruohosipulituorejuustoa

1 prk smetanaa

2 tl ruskeaa sokeria

0,5 dl silputtua persilijaa

1 kpl paprikaa pienenä silppuna

Kuorrute:

4 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk smetanaa

Lisäksi:

30 kpl paahtoleipäviipaletta

0,5 dl maitoa

Tee näin:

Valmista molemmat täytteet sekoittamalla aineet keskenään, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustaapippuria tai muita haluamiasi mausteita. Laita 6 leipää tarjottimelle, kostuta hiukan maidolla. Laita ensimmäistä täytettä puolet, sitten taas kuusi leipää ja toista täytettä. Täytä kunnes molemmilla täytteillä on tehty kaksi kerrosta ja päällimmäisenä leipäkerros. Muista kostuttaa kaikki leipäkerrokset. Sekoita kuorruteainekset ja levitä kakun päälle ja reunoille, koristele vasta ennen tarjoilua

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13830