Hempeä vaahtokarkkijuustokakku äidille

Tiedän että äitienpäiväviikko meinaa aiheuttaa monelle miehelle harmaita partakarvoja, sillä vaikka kaupasta saa ihan mitä tahansa, niin tekisi kuitenkin mieli itse tehdä jotain spesiaalia. Ruuan laitto luonaa kyllä monelta äijältä erinomaisesti, mutta leipominen onkin sitten hiukan eri juttu. Niinpä sellaiset näpsäkät perusohjeet ovat suosittua katseltavaa ennen äitienpäivää. Tämä kakku kannattaa tehdä jo edellisenä iltana äitienpäiväaamua odottelemaan, kukat tosin täytyy laittaa vasta ihan juuri ennen tarjoilua.

Vaahtokarkkijuustokakku on ollut meidän suosikki jo reilun vuoden verran ja siitä on tehty erilaisia versioita. Yksinkertaisuudessaan tosi käytännöllinen ja silti mausta ei ole tingitty. Tässä versiossa on Bastogne-pohjan päällä pari purkkia sokerilla makeutettua lasten mangososetta. Vaaleanpunaisen kauniin hempeän värin saa sulattelemalla vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja ja punaiset kukat voi tilata mimis.fi verkkokaupasta, josta kerron lisää seuraavassa postauksessa. Tätä kannattaa kokeilla.

Vaahtokarkkijuustokakku

Ainekset

200 g Bastogne-keksejä

100 g voita

300 g vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja

2 dl maitoa

500 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa

0,5 tl vaniljasokeria

1,5 dl vispikermaa

2 prk lasten mangososetta

0,5 dl kukkia koristeluun

Tee näin:

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita voi keksinmuruihin ja painele 22 cm vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan. Sulata vaahtokarkit maidossa, varaa iso kattila, että voit hyvin sekoitella seosta, älä kuumenna liikaa ja muista sekoittaa koko ajan. Jätä jäähtymään ja sekoita aina välillä. Sekoita kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita tuorejuusto täysin jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen kanssa ja lisää kermavaahto.  Levitä sopivasti sokerilla maustettu mangosose pohjan päälle ja kaada täyte niin että keskelle muodostuu isompi keko. Jätä jähmettymään jääkaappin useaksi tunniksi vaikka yön yli. Koristele ennen tarjoilua elävillä kukilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13821