Kanasalaattia kesän kynnyksellä

Kanasalaatti kuuluu kesän tuloon yhtä varmasti kuin västäräkin saapuminen. Mieluiten vielä kana valmiina, niin tämän tekoon ei kulu edes puolta tuntia. Kaiken muun ajan voikin sitten käyttää kukkapenkeissä möyrimällä. Meillä kanasalaatti tehdään grillatusta kanasta ja näin isoon salaattiin menee melkein koko kana. Pohjalle voi valita omasta mielestään sopivan salaattisekoituksen ja lisämakua saa lisäämällä hiukan rucolaa. Ruokaisuutta tähän tuo kidneypavut. Lisäksi samaan kekoon voi pilkkoa paprikaa, sipulia, ruohosipulia, maissia ja tortillasipsejä. Joukkoon sopii myös feta makua antamaan ja kastikkeeksi tehdään vain kevyt sitruunainen kermaviilikastike. Tämä sopii vaikka äidille äitienpäivälounaaksi.

Kanasalaatti

Ainekset

1 kpl grillattua kanaa

1 pss salaattisekoitusta

1 kpl paprikaa

1 prk maissia

10 kpl kirsikkatomaattia

1 dl fetaa

1 dl kidneypapuja

0,5 kpl sipulia pienenä silppuna

3 dl muskattuja tortillasipsejä

0,5 dl silputtua ruohosipulia

1 prk krmaviiliä

0,5 kpl sitruunan kuorta ja mehu

Tee näin:

Kokoile ainekset lautaselle. Alimmaiseksi salaattisekoitus, silputtu kana, pavut sekä silputtu sipuli. Seuraavaksi maissi sekä kuutioitu paprika, murusteltu feta, puolitetut kirsikkatomaatit ja päällimmäiseksi silputut tortillasipsit sekä ruohosipuli. Sekoita sitruunan kuori sekä mehu kermaviilin sekaan ja laita joukkoon myös ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarjoile kastike omassa kulhossa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13816

Vastaa

Your email address will not be published.