Ajatuksia pääsiäisestä

Onko elämä kärsimystä? Eilisen pitkänperjantaina sanoma jollain tavalla joka vuosi pysähdyttää, sillä kärsimys on osa elämää halusimme sitä tai emme. Se on monessa perheessä jatkuvasti läsnä pitkäaikaissairastamisen, yllättävien kuolemien, yksinäisyyden tai onnettomuuksien muodossa ja välillä sitä miettii, millä arvalla näitä elämän kohtaloita jaetaan. Tuntuu kuin elämä olisi pettänyt, ihminen kokee itsensä voimattomaksi ja surulliseksi. Onnellisuus ja elämänilo eivät ole itsestään selviä asioita. Kärsimyksen kokemisen kautta on kuitenkin mahdollista avautua myös muutokselle, joka vie kohti parempaa huomista. Elämäntarinat vaativat oman aikansa ja alhonsa.

Facebookissa kiertää stressittömän pääsiäisen to do -lista, katsele aurinkoon, älä laske kaloreita, naura ja iloitse. Se on ehkä se, mitä me enemmän tarvitsemme, armoa ja aurinkoa. Silti on hyvä pysähtyä välillä miettimään kärsimyksen merkitystä, sillä se on läsnä yllättävän monessa. Ja sitäkin miten voisimme kanssamatkustajan käsimystä lievittää. Pitkäperjantain ja pääsiäisen sanoma mielestäni on se, että elämä kaikesta huolimatta kantaa ja kärsimyksen kautta voi saavuttaa myös jotain hyvää, vaikkei sillä hetkellä juuri siltä tunnukaan. Iloitaan siis oikealla tavalla pääsiäisesta ilman tehtyä stressiä. Muistetaan ulkoilla, nauttia lämmöstä ja auringosta, syödä juuri sopivalla repertuaarilla ja iloita lähimmäisistä. Elämä kaiken kaikkiaan on hyvää.

 

Grillattu parsa ja homejuustovaahto

Ainekset

12 kpl parsaa

150 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl kermaa

100 g sinihomejuustomurua

1 rkl sitruunanmehua

1/6 tl valkopippuria

Tee näin:

Sekoita tuorejuusto vatkaimella kuohkeaksi, lisää kerma, homejuusto ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa grillaamisen ajan. Poista parsoista paksut varret ja kuori alaosasta. Grillaa kuumalla lämmöllä 2-3 minuuttia niin että parsat jäävät rapsakoiksi. Tarjoile homejuustovaahdon kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13737