Amsterdam Hotel V

Suurella haikeudella olen seurannut useampien ystävien reissuja Amsterdamiin ja niinpä oli pakko palata kuvien kanssa viime kevääseen, kun vierailimme siellä Ukon kanssa. Osa vinkeistä ja matkakokemuksista on vielä jakamatta ja tässä siis muutama postaus tulossa vielä tästä aah, niin ihanasta ja eläväisestä paikasta. Ensinnä hotellisuositus Hotel V Fizeaustraat, jonka sivuille pääset tutustumaan tästä. Tiedän, että monet eivät niinkään välitä siitä, missä asuvat reissaamisen aikana, mutta varsinkin Ukon kanssa matkatessa on kiva, että hotellikin on viihtyisä ja erityisesti astman takia pitää olla tarkkana huoneen valinnassa.

Amsterdamista löytyy ainakin kolme Hotel V hotellia ja tämä taitaa olla kaikista edullisin, matkaa keskustasta tulee jonkun verran, mutta hotellin lähettyviltä lähtee juna, joka on nopsasti keskustassa ja josta on näppärä jäädä myös aikaisemmille pysäkeille. Kävimme katsastamassa raiteet myös toiseen suuntaan ja ihailimme paikallista arkkitehtuuria. Rauhallisessa paikassa sijaitseva hotelli on juuri sopivan boho ja tunnelma oli erittäin ihastuttava. Alakerrassa oli vastaanotto sekä isot ruokailu-, oleskelu- sekä baaritilat, jotka olivat iltaisin vilkkaassa käytössä. Paikka on tunnettu herkullisesta ruuastaan ja a la carte aamiainen oli mieluisa yllätys. Palvelu pelasi ja ruoka oli todella hyvää samoin kahvi, joka paahdetaan paikallisessa pikkupaahtimossa.

Hotellilla oli myös oma kissa, joka oli juuri sopivan boheemi sopiakseen ympäristöön hienosti. Siellä hän venui ja vanui pitkin vastaanoton sohvan selkämää aina kun kuljimme ohi, kissan päivät siis. Yhdessä kuvassa tämä ystävä näyttää makailevan tuolissa, etsi siis kissa. Hotellin ravintolan lisäksi muita ruokapaikkoja ei lähettyviltä sitten löytynytkään, joten ruokailimme keskustan tuntumassa ja juna-asemalta toki sai pikapurtavaa ja muuta pientä tarpeellista. Hotellin ympäristössä oli kiva tutustua paikalliseen asumistyyliin ja ihailla valtavia kukkaistutuksia, ihmetys oli myös melkoinen, kun haikara käveli arvokkaan näköisesti iltahämärässä jalkakäytävällä vastaan ihan metrin päästä.

Huoneesta sen verran, että varsin kivasti sisustetusta kulmahuoneistosta oli ikkunat suoraan kadulle, siitä plussaa, sillä liikennettä ja ihmisiä sekä vieressä olevaa kukkakioskia oli kiva seurailla toisesta kerroksesta. Huoneesta löytyi radion lisäksi myös joogamatto sekä inspiroivaa kirjallisuutta ja mukava mustavalkoinen kylpyhuone. Tänne tahtoisin toistekin.

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13645