Palmuvehka purkista ulos

Ukko sanoi tässä eräänä päivänä, että voisitko katsoa vuotaako joku kukkapurkki, kun yöllä pamahti siihen malliin, että joku halkesi. Valmiiksi kun jo oli huono päivä, meni herne nenään, ainakin hiukan. Minun viherkasvitko muka herättelevät öisin ja pamahtelevat, hah hah. Kyllä se on ihan Ukon oma puhelin joka ääntelee öisin kun VPK kutsuu tai työmaalla on tilanne päällä. Annoin asian olla, enkä todellakaan alkanut tekemään mitään sadan purkin katsonpa kuka teistä pamahtelee -tarkastusta.

Tänään sitten hiukan hymyssä suin olen vaihtanut palmuvehkoille multia, tiesin kyllä että purkit ovat ahtaat, mutta pienoinen yllätys sieltä löytyi. Molemmista juuret tulivat ulos niin että piti tehdä sydäntä raastavaa juurten katkomista ja hämmästys oli melkoinen, kun toisen vehkan purkki oli halki. Ukko siis oli kuin olikin oikeassa. Aivan käsittämätöntä miten viherkasvin juuristossa voi olla sellainen voima, että pamauttaa paksun muovisen purkin halki.

Palmuvehka viihtyy tunnetusti ahtaassa, mutta nämä ovat tainneet olla hiukan liiankin ahtaassa. Laitoin kuitenkin vain hiukan isomman purkin, ettei mene vuotta ennenkuin taas tulee uutta vartta. Kasvattavat nimittäin purkin ensin täyteen juuria ja vasta sitten lehtiä. Meillä on myös yksi jättipalmuvehka joka on metrin korkea ja saman verran leveä, komea ja niin helppohoitoinen. Tämä on mainio kasvi aloittelevalle viherpeukalolle kunhan ei vaan kastele liikaa ja purkkia vaihtaessa laittaa vain hiukan suuremman purkin, niin ja varautuu öisiin pamahduksiin. Nyt nämä pienemmät versiot ilahduttavat uusissa purkeissa ja toivottavasti ei vähään aikaan pamahtele.

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13599

2 kommenttia

2 pingiä

    • Anna on 26.3.2019 at 23:42

    Meillä vehkan juuristo pamautti keraamisen ruukun halki!

    1. On näillä kyllä ihan käsittämätön voima juuristossa.

Kommentit eivät ole päällä.