Laskiaispullien aatelisto – valitse suosikkisi

Ruokaympyrä saa kyytiä näinä ihanina helmikuun juhlapäivinä ja kelpaa lähinnä frisbeen heittoon, palataan ruotuun sitten kun ystävänpäivä, Runeberg ja laskiainen ovat paketissa. Aikuisen naisen laskiaispullan luksusversion ideana on maitosuklainen kuorrute, joka on koristeltu mantelirouheella ja vadelmalla. Hasselpähkinän ystävä voi ripotella päälle hasselpähkinärouhetta. Sisällä on sitten syntisen hyvä suklaatäyte, jolle maun antaa Bailey´s. Ja koska tosinainen rakastaa miestään yli kaiken, ei hän kerro että pullat ovat aikuiselle naiselle, vaan tarjoaa niitä herttaisesti hymy huulilla myös paremmalle puoliskolleen. Tämä on ihan selvästi rakkaudenpullaa.

Some intoutui aika voimallisesti viime vuonna naisen laskiaispullasta ja sen suuntautuneisuudesta. Jotkut miehet olivat jo sopivasti pahoillaan tästä vain naisille suunnatusta pullasta ja hyvä niin, kyllä sitä puoliaan täytyy pitää. Tämä sukupuolineutraalius on nyt niin pinnalla oleva osin arkakin asia, että käsittelee sitä miten päin vaan, niin aina on olevinaan jotenkin väärässä. Mielestäni on hienoa, kun on naisia ja miehiä ja jotta en miehiä mitenkään väheksyisi, on teillekin oma laskiaispulla, aikuisen naisen pullan isoveli, äijän pulla.

Jos perinteinen pullaversio kaipaa vaihtelua, leivo laskiaispullien sijaan mansikkahillolla ja kermavaahdolla täytetty laskiaisrinkeli. Tavallisesta pullataikinasta leivotaan pyöreitä pullia peräkkäin pyöreäksi rinkeliksi, voidellaan kananmunalla ja ripotellaan hiukan hienoa sokeria päälle. Paistetaan kypsäksi 200 asteessa, annetaan jäähtyä hyvin ja leikataan rinkeli varovasti kahtia. Väliin laitetaan mansikkahilloa sekä kermavaahtoa ja päälle kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita. Tämä on vähintään yhtä herkullista kuin miltä se näyttää.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13498