Runebergin juustokakku – Tobleronea, kaurapiparia ja vadelmia

Joskus voi käydä niinkin että bloggareiden ajatuksenjuoksu on niin samansuuntaista, että kun toinen on jo julkaissut juttunsa on toisen samanlainen kakku vielä jääkaapissa. Näin kävi eilen kun Mika laittoi Runebergin juustokakun ohjeen Meillä kotona -sivustolle. Istuin linja-autossa hymyssäsuin kun huomasin, että hei minulla on samanlainen kakku jääkaapissa. Ei siinä sitten muuta kuin kuvat omasta versiosta ja ohje eetteriin. Totesinkin eilen, että onneksi sentään ohje on erilainen. Nythän voitte tehdä kahta erilaista Runebergin juustokakkua.

Ajatus Runebergin juustokakusta syntyi oikeastaan porkkanakakun ja juustokakun yhdistelmästä, jota meillä pitää joka kevät tehdä. Tämän kakun nopeatekoiseen pohjaan valitsin oman Runebergin torttu -reseptini, jossa maku tulee fariinisokerista sekä kaurakekseistä. Ihanan makea juustokakkuosuus taas saa makunsa valkoisesta Tobleronesta. Täytteestä löytyy mascarponea, rahkaa ja kermavaahtoa. Päälle ei tarvita kuin hiukan vadelmahilloa sekä kotimaisia vadelmia. Voin sanoa, että yhdistelmä on aika mieletön. Lisäksi tämän kakun juustokakkuosuuteen ei ole käytetty lainkaan liivatetta, vaan Toblerone hoitaa saman homman. Tällä tavoin tulee aah, niin ihanan pehmeä rakenne. Tsekkaa myös Gluteeniton Runebergin torttujos haluat gluteenittoman pohjan juustokakkuun.

Runebergin juustokakku

Ainekset

Pohja:

200 g voita

0,5 dl sokeria

0,75 dl fariinisokeria

2 kpl kananmunia

50 g mantelirouhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurakeksimuruja

1 tl leivinjauhetta

Juustokakkutäyte:

2 prk mascarponea

250 g rahkaa

3 dl kermaa

300 g valkoista Tobleronea

1,5 dl vadelmahilloa

2 dl vadelmia

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada irtopohjavuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja taikina ei tartu tikkuun. Liian kuivaksi pohjaa ei kannata päästää. Jäähdytä pohja hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarponet ja rahka sekä sulatettu ja jäähdytetty Toblerone. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos kakkupohjan päälle ja anna hyytyä rauhassa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat, koristele kakku vadelmahillolla ja vadelmilla. Laitoin itse kaksinkertaisen leivinpaperin vuoan reunaan ennen täytteen kaatamista, mutta myös muovireuna käy. Kakku näyttä siistimmältä, kun vuoan reunan poistamisen jälkeen vaan vetää irtoreunat pois.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13485