Mojito-jää

Näillä keleillä alkaa olemaan viilennyksen tarve aika kova, ihan mielettömän ihania kelejä, eikä iltaisin malttaisi millään mennä nukkumaan. Tästä tulee ihan uskomaton kesä, tiedän sen varmasti, sillä tämän ihanan lämmön lisäksi olen nähnyt jo tähän mennessä perhosia enemmän kuin viitenä viime kesänä yhteensä, leppäkerttujakin on liikenteessä varsin runsaasti, sinitiainen pesii pojun tekemässä pöntössä ja  satakieli laulaa ihanasti ihan meidän nurkalla. Otin oikein pitkän luritusäänitteen talteen huonoja päiviä varten, kaunein linnun ääni mitä tiedän. Tämä kohta kesän odotuksessa on parhautta, sillä kaikki on juuri niin edessä, kirsikat ja omenat juuri puhkeamassa kukkaan ja värit niin heleän vihreitä.

Olen puurtanut puutarhassa aamusta iltaan koko viikonlopun ja eilenkin töiden jälkeen pitkälle iltaan, pari uutta kukkamaata etsii muotoaan ja tuijia on istutettu pitkin pihaa edellisten kaveriksi, haluan enemmän vihreää myös talveksi. Raahasimme eilen pojun kanssa Fatboyn ulos ja riippukeinussa makoileminen onnistui kivasti keikutellen ja mytiäiset pysyivät tällä keinolla kaukana. Töissäkin alkaa helpottamaan ja post-it lappurivi lyhenee päivä päivältä. Tänään on luokkaretkipäivä ja torstaina Yyteri-päivä, enää ei opiskella mitään paitsi ehkä elämän viisauksia ja luonnon ihmeitä.

Niin siitä viilennyksestä sen verran, että kannattaa tehdä mehujäitä pakkaseen sopivaa hetkeä odottamaan. Nämä ovat aikuisten jäitä, mutta yhtä hyvin voi tehdä alkoholittomia versioita jättämällä rommin pois. Minttua saa melkein jo omalta yrttimaalta, niin hurjasti on yrtit kasvaneet lämmön vaikutuksesta.

Mojito mehujää

Ainekset

1,5 dl vettä

1 dl sokeria

2 dl tuoretta minttua

2 kpl limeä

1,5 dl vaaleaa rommia

4 dl spritea

Tee näin:

Keitä puolet mintusta veden ja sokerin kanssa. Anna rauhassa jäähtyä. Purista toisesta limesta mehu, lisää sokeriseokseen rommin ja spriten kanssa. Viipaloi toinen lime. Laita siivut mehujäämuotteihin ja lisää tuoretta minttua, kaada mehujääaines muotteihin ja pakasta useita tunteja.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13460