Mansikka-vesimelonisorbetti vappuhulinoihin

Sorbetti näillä keleillä alkaa olemaan aika haluttua herkkua ja tämä on ihan parasta myös jonkun juoman pariksi. Lasin pohjalle pyöräytetään pallo sorbettia ja päälle kaadetaan kuivaa proseccoa, cavaa tai kuplivaa alkoholitonta, nami. Jos oikein hurjaksi heittäytyy sopii tämä myös samppanjan kanssa. Tässä sorbetissa maistuu meloni ja mansikka, mieletön yhdistelmä, mutta yhtä hyvin mansikan kanssa sopii raparperi tai jäisen marjakombon kanssa banaani. Voi siis sekoitella omat lempimakunsa. Mustasta viinimarjasta saa muuten ihanan kirpsakkaa suutuntumaa, eikä sitä tarvitse paljoa laittaa, onneksi säilöin sitä sen verran, että kesän sorbeteihin riittää ennen uutta marjakautta.

Meillä raparperi on vasta pieninä punaisina palleroina, joten omalta maalta sitä ei vielä vähään aikaan sorbeteihin saa, mutta monen instakuvissa on jo mainion kokoisia alkuja. Myös lähikauppa tarjoaa jo toukokuussa raparperin varsia. Laitoin melonin paloiksi ja pakkaseen jäätymään. Jäisten mansikoiden ja melonien hienontaminen vaatii kunnon tehosekoittimen tai blenderin. Siihen sitten yhdistellään sulatettu sokeriseos, joten ei siis vaadi mitään ihmeellisyyksiä. Meillä menee vappu leipoessa, sillä ensi viikonloppuna on sekä rippijuhlat että sähkömiehen valmistujaiset. Nämä ovatkin sitten meidän perheen viimeiset rippijuhlat, nyyh.

Sorbetti

Ainekset

1 l mansikoita

1 kpl vesimelonia (pienehkö)

3 dl sokeria

1,5 dl vettä

Tee näin:

Leikkaa vesimeloni pieniksi paloiksi, laita pussiin ja pakkaseen, jäädytä myös peratut mansikat tai käytä pakastemansikoita. Anna jäätyä useita tunteja. Keitä vesi ja sekoita siihen sokeri, anna jäähtyä. Sekoita jäiset masikat ja vesimeloni tehosekoittimessa murskaksi ja lisää sokerisekoitusta vähitellen niin, että koostumuksesta tulee sorbettimainen. Jaa tarjoilukulhoihin ja nauti heti.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13453