Ruuanlaitto ON vaarallista

Huolimatta seesteisistä kuvista, täällä on ollut aika myllerrystä tämän käden kanssa viikon ajan. Mielummin kuitenkin laitan teille kaunista katseltavaa kuin oman ruttuisen naamani, tosin nyt jo paremmin nukkuneena ja pahimman säryn selättäneenä olen taas lähes ihmismoisen näköinen.

Niin siinä nimittäin kävi, että toinen käsi on ollut käyttökiellossa jännetulehduksen takia viikon verran, en olekaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että sellainen vaiva voi olla niin kivulias. Lisäksi kun en voi syödä tulehduskipulääkkeitä on nukkumisen noidankehä ollut valmis. Lääkäritädin mielestä ranne oli sen verran pahan näköinen, että käyttökielto on ehdoton pukemista ja peseytymistä lukuunottamatta ja käsi on lastassa.

Tärkeää näissä jännetulehduksissa on selvittää  mistä ne ovat tulleet ja minun kohdallani olisi tarvittu salapoliisia. Lääkäri kuitenkin päätyi siihen, että syynä on ennen joulua pyöritelty neljän kilon lihapullataikina, siis lihapullataikina. Yritin kyllä sanoa, että onhan noita lihapullia tullut tähän ikään mennessä monen miehen taloudessa pyöriteltyä ihan muutamia, mutta lopputulos oli lihapullat, todellakin lihapullat. Tämän seurauksena olen nähnyt painajaisia pikkuisista hirviömäisistä lihapullista, jotka hyppivät puolelta toiselle ja aiheuttavat sanoinkuvaamatonta tuhoa, enkä tiedä pystynkö enää koskaan syömään ainuttakaan mehevää palleroa, voi voi.

Lisäksi lääkärin mukaan tulehdus tulee siihen enemmän käytettyyn käteen, että sinähän olet vasenkätinen, no enpä ole. Onneksi, sillä yhdellä oikealla saa sentään jotain tehtyä yhteen vasempaan verrattuna. Tämä kirjoittaminenkin yhdellä kädellä alkaa jo sujua aika mukavasti. Huomenna jälleen käyn katsomassa tohtoria ja toivon, että lastan saisi heivata pikku hiljaa mäelle. Rakkaat ystävät, varokaa kun teette lihapullia, se ON vaarallista. Itse en aio ajatellakaan moista puuhaa pitkään aikaan, pelkkä ranneliikkeen ajattelu nostaa tuskan hien otsaan.

Jos joku haluaa kuitenkin uhmata kaikkia mahdollisia vaaroja (tiedän, näitäkin ihmisiä löytyy aina) ja pyöritellä muutaman lihapullapalleron, niin luottokokoelmani löytyy täältä.

P.S Kiitos rakkaalle Ukolle, joka piristi kurjuuden murjomia päiviäni ja toi ison nipun valkoisia tulppaaneita. Tulppanikausi on korkattu.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13364