Gluteenittomat suklaaletut

Muistatteko vielä unelmanpehmeiden gluteenittomien pannukakkujen reseptin? Tässä ohjeessa on sama pohja, mutta suklaisena versiona. Nämäkin ovat herkkua kunhan muistaa pitää pannun sen verran pienellä etteivät pääse palamaan ja reilusti voita. Ja miten mansikat saavatkin ihmisen niin kesämielelle, toki oma vaikutuksensa on varmasti myös tällä mielettömällä auringon paisteella. Näitä kelejä tarvitaan lisää, sillä D-vitamiinitasot alkavat ihmisillä olla ihan pohjalukemissa.

Odotan ihan hulluna ensimmäisiä oman pihan mustarastassointeja. Vaikka maailma olisi kuinka musta tahansa muuten, sen kirkastaa tämä keväinen ilottelu, joka alkaa yleensä puoli viiden aikaan yöllä. Rastas kun laulaa ihan makuuhuoneen ikkunan vieressä olevassa isossa syreenissä, ei voi olla sitä kuulematta. Täydellisessä hiljaisuudessa kaikuvat suurenmoiset luritukset ovat niin mukaansatempaavia, että herätys yöllä ei haittaa, vaan makaan aivan hiljaa tätä ihanuutta kuunnellen. Toisaalta harmillista on se, että ihminen tottuu varsin nopeasti uusiin ääniin myös yöllä ja niinpä viikon kuluttua vetelen syviä unia tästä soinnista huolimatta. Meidän pihassa pesii useampia rastaita ja koska se on matkijalintu, tullaan joka kevät uusien luritusten kera. Jollain tavalla olen myös suorastaan kateellinen siitä, että nämä lintuset voivat synkän ja pimeän talven ajan olla tuolla etelässä ja ihastella vaikkapa Egyptin suunnattoman kauniita auringonlaskuja ja nauttia jatkuvasta lämmöstä. Mitä kaikkea siinä matkustaessaan tuleekaan nähtyä. Ja se tarmo ja into, millä he alkavat pesiä rakentamaan, puolisoa valkkailemaan ja uusia perheenjäseniä vaalimaan on mielenkiintoista seurattavaa. Viime vuonna mustarastas on saapunut meidän pihaan 27.3, joten niin lähellä ollaan jo.

 

Suklaapannukakut

Ainekset

250 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kpl kananmunia

1,5 dl riisijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1,5 rkl kaakaojauhetta

50 g raastettua tummaa suklaata

0,5 tl suolaa

Tee näin:

Sekoita tuorejuusto, munat, jauhot, kaakaojauhe sekä suola sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää suklaaraaste. Lämmitä pannu ja lisää reilusti voita, valuta pienellä kauhalla taikina pannulle pannukakuiksi. Paista muutama minuutti toiselta puolelta, käännä ja paista toinen puoli. Älä lämmitä pannua liikaa, sillä silloin pannukakut palavat pinnalta. Tarjoile kermavaahdon, suklaakastikkeen sekä mansikoiden kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13321