Helppo päärynäpiirakka homejuustolla ja calvadoksella

Käsipuolena olo on alkanut sujua niin mallikkaasti miesavusteisesti, että ranne taitaa vaivata aina sopivasti silloin tällöin jatkossakin. Ilman tukea mennään ja jotain pientä voi jo tehdä varovasti, mutta kirjoittaminenkaan ei vielä suju. Tosi helposti alkaa uudelleen jomottamaan. Niinpä olen lähinnä uppoutunut kirjojen maailmaan, yrittänyt kuunnella musiikkia, maannut piikkimatolla ja tyhjentänyt tiskikonetta oikealla kädellä. Tyhjentäminen ei ole laisinkaan minun hommani, mutta kun kerran paljon muutakaan ei ole saanut tehtyä, niin edes sitä.

Jostain syystä veriappelsiinien lisäksi päärynä on tällä hetkellä meillä hitti, varsinkin nuo punakuoriset houkuttelevat kovasti ja maku on suoraan etelästä, kun antaa pehmetä juuri sopivaksi. Tässä päärynäpiirakassa on oikaistu kaikki mutkat suoriksi ja tämän pohjaan on käytetty Sunnuntain valmista piirakkataikinaa, mikä ei kyllä yhtään huononna lopputulosta. Päärynöiden kanssa on tehty rapea päällinen, josta löytyy hasselpähkinärouhetta ja pintaan on lisäksi levitetty juuri sopivasti calvadosta makua tuomaan. Valmiin piirakan päälle voi ripotella homejuustomuruja tai jättää sen jokaisen omalle vastuulle, sillä kaikki eivät siitä pidä. Joka tapauksessa homejuusto  on piste iin päälle tämän piirakan kohdalla. Makoista viikonloppua kaikille.

Päärynäpiirakka

Ainekset

1 kpl Sunnuntai piirakkataikinaa

90 g hasselpähkinärouhetta

1,5 dl sokeria

80 g pehmeää voita

1 dl vehnäjauhoja

1 kpl kananmunaa

4 kpl päärynää

3 rkl calvadosta

0,5-1 dl sinihomejuustomuruja

Tee näin:

Levitä piirakkataikina vuoan pohjalle. Sekoita pehmeään voihin ensin jauhot, sokeri ja pähkinäseos ja lisää sitten kananmuna. Levitä  seos vuokaan taikinan päälle tasaisesti. Kuori ja lohko päärynät, levitä pinnalle ja lusikoi calvados tasaisesti päärynöiden päälle. Ripottele vielä hiukan sokeria päärynäsiivujen päälle ja paista 180 asteessa kypsäksi reilu puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea ja saanut sopivasti väriä. Tarjoile piirakka sinihomejuuston kanssa tai ripottele valmiiksi pinnalle sinihomejuustomuruja.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13278